Dansk Sejlunion7. august 2012 18:54

Populær sommercamp i Frederikssund

Der er en fantastisk Camp-stemning med lejrbål og musik, mens lejrdeltagerne det meste af dagen er iført sorte våddragter og vådt hår.

46 unge sejlere mellem 8 og 16 år er i denne uge på lejer i Frederikssund, hvor de for femte år i træk slår lejr på plænen ved Frederikssund Sejlklub.

Halvdelen af deltagerne er lokale sejlere fra Juniorsejlcentret, resten kommer fra Frederiksværk, Kalundborg og Nykøbing Sejlklub. I løbet af ugen får sejlerne prøvet flere forskellige bådtyper instrueret af lejrens fem dygtige unge instruktører.

På tur i jollerne
Onsdag går turen i jollerne mod Skuldelev og Østby, hvor der bliver spist madpakker efter et hårdt kryds gennem de snævre render. Udover sejladsen er der om eftermiddagene tid til vandpjaskeri. Torsdag og fredag padles og surfes der i havnebassinet med kajakker og surfbrætter fra TORM aktivitetstrailerne der er stillet til rådighed fra Dansk Sejlunion.

Natløb ikke for sarte sjæle
Om aftenerne er der forskellige aktiviteter, som det årlige badedyrs/trillebørsrace, hvor sejlerne, opdelt i hold på tværs af klubber og alder, konkurrerer i et race der foregår både på land samt over og ikke mindst i vandet. En af nætterne sendes sejlerne på natløb som instruktørerne med hjælp fra nogle spejdere har planlagt -
dette natløb er normalt ikke for sarte sjæle.

Lejren afsluttes med en fest fredag aften, hvor familierne til deltagerne er inviteret - der forventes ca. 80 deltagere denne aften.

"Lejren her i Frederikssund er nu en tradition, som sejlerne ser frem til. Den skaber ikke bare glade og dygtige sejlere, men er også med til at opbygge stærke kontakter mellem de unge og ligeledes forældre og ledere i de deltagende klubber. Vi taler meget om fastholdelse i ungdomsarbejder som vores, og vi kan nu efter 5 år konstaterer at vi har næsten 75 % gengangeren på sommerlejrene, dette giver en stærk motivation til at fastholde og udbygge denne tradition også i årene fremover," fortæller lejrleder Christian Hangel.

Sejlsporten til havnefest
Den 17.-18. aug. vises sejlsporten frem for børn og unge i Industrihavnen i Frederikssund i forbindelse med den årlige havnefest, "Frederikssund For Fulde Sejl". Frederikssund Sejlklub og Marbæk Sejl og Motorbådsklub arrangerer eventen i fællesskab.

"Vi håber at rigtigt mange vil komme forbi, da overskuddet fra dette arrangement går til at støtte juniorarbejdet i Frederikssund/Marbæk Juniorsejlcenter," slutter Christian Hangel.

Kilde: Frederikssund/Marbæk Juniorsejlcenter, foto: Christian Hangel.