Dansk Sejlunion5. august 2012 16:00

Matchrace-pigerne får endnu en chance ved OL

Den internationale jury har givet Danmark en ny chance for at kvalificere sig til OL-kvartfinalen. Videomateriale fra konkurrenten genåbnede protesten.

For kort tid siden afgjorde OL-juryen, at Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov mandag kl. 13, dansk tid, skal sejles deres sidste match mod Spanien om.

En høring på vandet lørdag ændrede ikke på matchens resultat, men nyt videomateriale fra Spaniens side genåbnede protesten.

Fakta som juryen har fundet
Efter målgangen i matchen sejlet lørdag bad danskerne om en høring med umpirerne på vandet. Kort inden målgang blev DEN straffet af umpirerne med et gult og rød flag. Herefter luffede danskerne op, passerede over vindøje og faldt af til en kurs der var mere end 90 grader fra vindretningen og gennemførte derfor deres straf.

Umpirerne fjernede ikke strafflaget efter DEN havde udført straffen.

Baneledelsen konstaterede ikke hvor DEN var i forhold til mållinjen efter at have gennemført staffen. ESP krydsede mållinjen efter DEN havde taget sin straf.

Baneledelsen scorede ESP som vinder af matchen.

Konklusion
Juryens konklusion på den genåbnede høring er at umpirerne ikke fjernede strafflaget korrekt lige da straffen var udført, og derfor kunne baneledelsen ikke identificere båden der krydsede mållinjen først.

Grundet usikkerheden mener juryen at det er mest fair at matchen omsejles.

Ny chance
Skipper Lotte Meldgaard er lettet over afgørelsen efter den lange høring. Slår danskerne det spanske hold i matchen, der omsejles mandag, vil de kvalificere sig til kvartfinalen.