Dansk Sejlunion3. august 2012 20:13

Høgh ser frem til historisk OL-duel

Den danske Finnjolle-sejler Jonas Høgh-Christensen er helt klar til den historiske OL-finale på søndag, hvor en medalje er sikker. Briten Ben Ainslie har en rekord på spil.

"WOW. Jeg ser virkelig frem til Medal Race. Det bliver meget spændende. Det vil være den, der slår den anden, som vinder - så det bliver en historisk kamp. Det er derfor, jeg elsker sejlsport," var Jonas Høgh-Christensens umiddelbare reaktion, da han nåede tilbage på land.

Dagens to sejladser endte med et enkelt pointtab for danskeren i forhold til Ben Ainslie. Et pointtab, der netop betyder, at Jonas Høgh-Christensen skal slå briten i mål for at vinde guld.

"Det bliver en meget vigtig sejlads. Der er tydeligvis meget på spil, så det bliver fantastisk," sagde Ben Ainslie.

Hvis Ainslie vinder guld på søndag, vil han slå Paul Elvstrøms rekord med antal olympiske medaljer. Briten har indtil nu vunder tre guld- og en sølvmedalje, mens Paul Elvstrøm fra 1948-60 vandt fire OL-guldmedaljer, tre af dem i Finnjollen. Lige netop den vinkel, håber mange danskere, vil give Jonas Høgh-Christensen ekstra kræfter i kampen mod Ainslie i finalesejladsen.

Hilsen fra Elvstrøm?
Legendariske Paul Elvstrøm, der i dag er 84 år, følger Jonas Høghs medaljekamp hjemme fra Danmark. Via sin svigersøn, Søren Krause, der er med i Weymouth som regelekspert for Dansk Sejlunion, har Elvstrøm sendt en "held og lykke og godt sejlet"-hilsen til Danmarks nybagte OL-medaljevinder i sejlsport.
 
Hollandsk outsider
Nummer 3 i den samlede stilling, Pieter-Jan Postma, er ikke helt ude guldkampen. Hollænderen kan teoretisk set lægge både danskeren og briten bag sig - hvis han vinder Medal Race, og de to øvrige slutter helt i bund. Postma kan dog få rigeligt at se til for blot at forsvare den bronzemedalje, han ligger til lige nu. Både kroaten og franskmanden puster ham i nakken.

Tusindvis på plads?
Der forventes ligeledes flere tusinde tilskuere ude langs kysten og på tilskuerområdet Nothe under Finnjollernes finalesejlads. Briterne vil uden tvivl være i overtal, men de danske tilrejsende vil helt sikkert gøre deres til at vise Dannebrog frem og støtte Jonas Høgh-Christensen. Det bliver et spektakulært show af den slags, der kun ved helt særlige lejligheder overgår sejlsporten.

Medal Race er programsat til søndag den 5. august kl. 15.00, danske tid.

Billedet: Jonas Høgh på DR1 om dagens sejladser, der sikrede ham en OL-medalje. (Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion)