Dansk Sejlunion15. juli 2012 22:27

Ungdoms-VM i gang - blandet dansk start

Laser Radial-sejleren Tobias Hemdorff dumpede fra 1. til 36. pladsen på andendagen ved ISAF Youth Sailing World Championship (YSWC).

Efter de to første dages sejladser ved YSWC er de fire danske både på placeret mellem nummer 6 og 36. Især for den talentfulde Laser Radial-sejler Tobias Hemdorff har weekenden budt på både op- og nedture i den helt store stil.

Han indledte stævnet med en 3. og 7. plads og lå lørdag aften på en sammenlagt 1. plads. Det ændrede sig søndag, hvor han indledte med en 44. plads fulgt op af to diskvalifikationer, blandt andet en tyvstart - og en samlet placering ved dagens slutning som nummer 36.

"De var bare en rigtig dårlig dag for Tobias," konstaterer Jacob Karstoft, der sammen med Finn "Beton" Jensen udgør den danske trænerstab ved YSWC.

Skærpet konkurrence
Søvvinderne fra de to seneste VM-stævner, Daniel og Nicolaj Bjørnholt, ligger efter fem sejladser på en samlet 6. plads i SL16.

"Klassen er stærkere i år, end vi har set tidligere. Der er seks-syv både, der sejler hurtigt, og Bjørnholt'erne lider under, at de er lidt for tunge til båden. De kan ikke følge med de hurtigste. I stedet forsøger de at sejle smartere, og det har de ikke haft held til indtil nu," fortæller Jacob Karstoft.

Også 29er-klassen er stærkt besat ved YSWC. Frederik Melson og Markus Oliver Nielsen ligger på en samlet 14. plads, de er endnu lidt uerfarne og skal lære at begå sig på højeste niveau. Den sidste danske båd med Céline Carlsen i Laser Radial ligger nummer 19 efter de første fem sejladser.   

Danske placeringer ved ISAF Youth Sailing World Championship
(sejladsplaceringer i parentes)

SL16
6. Daniel og Nicolaj Bjørnholt
(9, 6, 6, 4, 4)           

29er
14. Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen
(6, 15, 25, 18, 10)  

Laser Radial (drenge)
36. Tobias Hemdorff
(3, 7, 44, 59, 59)

Laser Radial (piger)
19. Céline Carlsen 
(19, 22, 13, 18, 10)