Dansk Sejlunion28. juli 2012 13:02

Guide til OL-baneområderne

Under OL i Weymouth kan der benyttes 5 forskellige baneområder. Læs her om de forskellige forhold sejlerne kan møde.

Med 5 baneområder har OL-arrangørerne masser af muligheder til at allokere OL-sejladserne på bugten ud for Weymouth. Indtil nu er der kun planlagt sejladser på 4 af banerne, der både ligger inde i havnen med god læ for vind, bølger og strøm.

På de yderste baner vil sejlerne møde større bølger, potentielt fra flere retninger, og kraftig strøm. Banen tættest på tilskuerområdet, Nothe, hvor medaljesejladserne sejles, byder på fladt vand, men til tider meget springende vind.

Søbrise og strømhvirvler
Den primære vindretning, søbriseretning, ligger i 240-grader og giver fralandsvind i Weymouth. Strømmen i området af påvirket af tidevandet der i perioden under OL skifter fra 1-2 meter i løbet af dagen. Strømmen starter som vestgående og skifter over middag til at være østgående. I løbet af eftermiddagen opstår en strømhvirvel bag Portland så strømmen inde i bugten igen bliver vestgående.

Klasserne sejler under OL på de forskellige baner, dog vil matchrace primært være placeret på Nothe. Hvor klasserne sejler på dagen vil kunne ses her på sejlsport.dk/OL.

Hent baneoversigten som pdf her.