Dansk Sejlunion8. juni 2012 20:05

To både i finalen efter aflysning

Kraftig blæst forhindrede alt sejlads ved femtedagen af Sail for Gold. Uændrede stillinger betyder, at Hestbæk/Olesen i Starbåden og Koch/Sommer i 470 er de danske repræsentanter i lørdagens finalesejladser.

Med udsyn til store bølger og hvide skumtoppe overalt på kysten ud for Weymouth og Portland stod det allerede fredag morgen klart, at dagens sejladser ved World Cup-stævnet Sail for Gold hang i den tyndest tænkelige tråd. Og et stykke hen på eftermiddagen kastede arrangørerne definitivt håndklædet i ringen og erklærede efter flere udsættelser, at den ellers stort opsatte "Big Friday" ikke blev så stor endda: Ingen sejladser overhovedet.

Efter torsdagens sejladser lå to danske både i top-10 og med uændrede stillinger er det således de samme to, der repræsenterer dansk sejlsport i lørdagens finalesejladser. Bedst placeret er Henriette Koch og Lene Sommer i 470, der ligger på en 5. plads med ni point op til både 3. og 4. pladsen. Hvis danskerne kan gentage sidste års bedrift, hvor de vandt Medalrace ved Sail for Gold, har de en reel chance for at komme på skammelen.

I Starbåden ligger Michael Hestbæk og Claus Olesen på en 8. plads før Medalrace. Et godt finaleræs kan sende dem et par pladser op af rangstigen.

For de to øvrige danske topbåde, 49eren med Nørregard/Lang og Jonas Høgh-Christensen i Finnjollen, er Sail for Gold til gengæld allerede slut. 49eren havde blandt andet to andenpladser i de ti gennemførte sejladser, men også nogle svipsere undervejs og slutter på en samlet 14. plads.

"Det har ikke rigtigt været vores uge. Vi har sejlet med en ny mast og har samtidig været lidt uheldige et par gange, blandt andet ramte vi mærket i en af sejladserne. Vi forbedrede os i løbet af stævnet, men blev til sidst ramt af aflysningerne," fortæller Peter Lang og fastslår, at resultatet måske er under det forventede, men ikke ændrer noget i de videre OL-forberedelser.

"Vores plan frem mod OL ligger fast. Vi kommer til at træne i Weymouth af flere omgange og har fuld tillid til det, at vi er på rette vej".    
    
I Finnjollen måtte Jonas Høgh-Christensen tage til takke med en 12. plads - og intet Medalrace.

"Vi er nogle stykker, der ligger tæt i feltet, og når man ikke er helt på toppen, som tilfældet har været for mig, så er det svært at gøre sig gældende helt fremme. Jeg har manglet noget på fysikken," siger Jonas Høgh-Christensen, der kom direkte til Sail for Gold efter en tre uger lang skadespause. Også han vender tilbage til Weymouth flere gange i de kommende uger.

Danske placeringer efter Sail for Gold, dag 5
(ingen sejladser i dag)
 
49er
14. Allan Nørregaard og Peter Lang (endelig placering)
          
Star
8. Michael Hestbæk og Claus Olesen (sejler Medalrace lørdag)
                    
Finnjolle
12. Jonas Høgh-Christensen (endelig placering)
 
470 damer
5. Henriette Koch og Lene Sommer (sejler Medalrace lørdag)
 
470 herrer
39. Henrik Søgaard og Tobias Nørbo (endelig placering)

Laser Radial
18. Anne-Marie Rindom (endelig placering)
57. Sofie Slotsgaard (endelig placering)

Laser            
34. Thorbjørn Schierup (endelig placering)
 
RS:X herre
44. Sebastian Fleischer (endelig placering)
 
Matchrace
13. Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov (endelig placering)