Dansk Sejlunion21. juni 2012 09:13

Med i toppen under Kielerugen

Flere unge danske landsholdssejlere sejlede Medal Race under World Cup-stævnet i Kiel. OL-deltager Thorbjørn Schierup viste god form, mens 470-herrerne var tæt på medalje.

Der er lige over en måned til at OL-konkurrencerne skydes i gang. Forberedelserne er i fuld gang hos sejlerne herunder Laser-sejler Thorbjørn Schierup der debuterer ved OL. Under Kielerugen havde Thorbjørn fået selskab af blandt andre Mads Bendix som også bejlede til OL-pladsen. Det blev til en henholdsvis samlet 6. og 10. plads for de to danskere.

"Niveauet ved denne World Cup har slet ikke været så højt som det plejer," forklarer Laser-sejlernes træner Per Baagøe. "Der har været nogle få profiler med og flere der skal også til OL, men mellemgruppen har ikke været så stor som sædvanligt."

"Vi valgte at deltage i stævnet for at Thorbjørn kan se at han godt kan sejle med i toppen blandt de bedste. Det var lærerigt og godt for selvtilliden. Og så var det super, at Mads kom tilbage og viste, at han sagtens kan være med stadig. Vi er glade for at vi tog herned," slutter Per Baagøe.

Nu glæder det et ranglistestævne i Skive og herefter EM på en fransk sø fra den 1.-8. juli. Det giver endnu mere kapsejladstræning for Schierup med masser af starter og taktiske overvejelser.

470-herrerne tæt på medalje
Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen leverede en flot indsats over hele ugen og var indtil det afgørende Medal Race med i medaljestriden. Desværre flaskede finalesejladsen sig ikke for danskerne der rykkede ned på en endelig 5. plads.

I 49er-klassen klarede Jonathan Bay og Christopher Thorsell cuttet til Medal Race, mens PL-deltager Jens Als Andersen sluttede på 13. pladsen i 2.4 mR-klassen.

Udvalgte danske resultater fra Kielerugen

Laser
6. Thorbjørn Schierup
10. Mads Bendix
15. Michael Hansen
30. Stig Steinfurth
47. Christian Rost
48. Victor Thurø

49er
8. Jonathan Bay og Christopher Thorsell

470
5. Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen

Finn
11. Kasper Andresen

2.4 mR
13. Jens Als Andersen

Foto: segel-bilder.de