Dansk Sejlunion8. juni 2012 15:33

Indbydelse til "Hempel NON-regatta" 2012

Dansk Sejlunion og KØS Sejlsport inviterer til ”Hempel NON-regatta” i Svanemøllehavnen i weekenden den 18.-19. august.

"Hempel NON-regatta" er et socialt, uformelt og meget utraditionelt sejladsarrangement, hvor det udelukkende handler om at have det sjovt på vandet og på land. Der bliver ingen trapezbane, ingen startprocedure, ingen præmier at vinde og ingen protestkomité at diskutere med. Det er end ikke sikkert, at den der kommer først løber med sejren. Til gengæld lover Dansk Sejlunion og KØS Sejlsport, at det bliver en sjov og fed weekend for unge sejlere.

Til "Hempel NON-regatta" bliver der sejlet i Feva-joller, men man kan sagtens deltage, selvom man har erfaring fra en anden jolletype. Dansk Sejlunion og KØS Sejlsport stiller joller til rådighed, og hvis ikke man har en makker at sejle med, så bliver der fundet én. Udover sejlads i Feva-joller bliver der en lang række sjove aktiviteter på vandet og på land, herunder stand-up paddle (SUP), kajakpolo, surf, beachvolley og meget andet.

"Hempel Non-regatta" er med fuld forplejning og logi. Der er mad og drikke og et tørt sted at sove om natten. At der er fuld forplejning og logi betyder også, at forældre får en 'friweekend'. De unge sejlere skal nemlig ikke medbringe deres forældre, men kun personlige rekvisitter samt badetøj, sejlertøj, skiftetøj, sovepose og liggeunderlag samt tandbørste.

Tilmeldingsfristen er 15. aug., men af hensyn til planlægningen, må man meget gerne tilmelde sig allerede nu. Tilmeldingen skal ske via dette link: http://www.kos-sejlsport.dk/Kos-sejlsport/Nonregetta.html

Se indbydelse til "Hempel NON-regatta" ved at trykke på billedet.

 DSU_Hempel _invitation _NON-regatta _A5_4s _WEB-1

Baggrund for "Hempel NON-regatta"
Det er en vigtig pointe i dansk sejlsports aldersrelaterede træningskoncept (ATK), at leg og læring går hånd i hånd. Den tidligere olympiske Finnjollesejler og verdensmester i Soling, Bjørn Westergaard, er helt enig i denne konklusion, og fortæller om KØS Sejlsports baggrund for at arrangere "Hempel NON-regatta":

"For mig gælder sejlsport mest om det sociale. Når jeg spørger de unge i klubben, hvad det sjove er ved at komme til kapsejladserne i Danmark, er svaret faktisk næsten aldrig selve kapsejladserne, men derimod venskaberne. Derfor tror jeg på, at man i dansk sejlsport bør have flere alternativer og events som for eksempel holdsejlads for unge sejlere. Tanken med "Hempel NON-regatta" er først og fremmest sjov og ballade, men som sidegevinst giver holdsejlads en masse erfaring og nye venner".

FEVA_ATK_24

Et af mantraerne i dansk sejlsports aldersrelaterede træningskoncept (ATK) er, at der skal være alsidige og varierede tilbud og arrangementer for unge sejlere. Tilbuddene og arrangementerne skal følge tidens trends og de unges ønsker for at bevare glæden ved sporten. For ledere, forældre, instruktører og andre voksne med relation til sejlsportsaktiviteter for børn og unge sejlere er det vigtigt at være bevidst om at arbejde med de unge sejlere på de unges præmisser. Det gælder både i forhold til alder, kompetencer, motivation og sejlglæde. Resultater i kapsejladser betyder ingenting de første år, og det er heller ikke vigtigt, at børn og unge konstant knokler på for at lære nye færdigheder. Til gengæld er det vigtigt, at de unge sejlere hele tiden bevarer glæden ved deres sport gennem en personlig udvikling.

Læs mere om dansk sejlsports aldersrelaterede træningskoncept ved at trykke på billedet.

Køb bogen "Aldersrelateret træning i sejlsport - atk for børn og unge, 8-25 år" i Sejlershoppen.dk. Pris kr. 50 + forsendelse.

ATK_forside.jpg