Dansk Sejlunion9. juni 2012 18:17

470-pigerne bedst ved OL-generalprøve

En 6. plads til 470-jollen med Henriette Koch og Lene Sommer samt en 10. plads til Michael Hestbæk og Claus Olesen i Starbåden var det bedste, som de danske OL-sejlere fik med fra Sail for Gold.

Oven på en måned med tre VM-bronzemedaljer kom de danske OL-sejlere lidt ned på jorden igen ved World Cup-stævnet Sail for Gold i Weymouth. Ingen danske både kom i medaljerne, og de to besætninger, der var med i lørdagens finalesejladser, faldt begge tilbage i den samlede stilling.

Bedst gik det for 470-jollen med Henriette Koch og Lene Sommer, der sluttede som nummer 6 i Medalrace - og en 6. plads blev også deres placering i den samlede stilling.

"Vi sejler egentlig et udmærket Medalrace, hvor vi er med fremme efter første kryds. Så taber vi lidt på lænsen, hvor vi rammer et vindhul, og vi laver også en fejl på andet kryds. Det koster nogle pladser, men vi slutter som sekser, og det kan vi være tilfredse med. Det er bitte små detaljer, der adskiller os fra at ligge helt fremme," fortæller Henriette Koch.

Hele verdenseliten var med ved Sail for Gold. Feltet var reelt en tand stærkede end ved OL, hvor nationsbegrænsningen sætter to topbesætninger ud af spillet - en britisk og en brasiliansk.

"Vi mangler lige det allersidste i at have optimal fart på kryds, og det kommer vi til at arbejde på de næste uger. Det er små justeringer, der skal til. På det taktiske og det strategiske har stævnet hjulpet os i den rigtige retning. Vi har en god plan fremadrettet og nogle gode træningspartnere klar, så det ser fornuftigt ud," siger Henriette Koch.

Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen fik en dårlig start på Medalrace og kom aldrig tæt på de forreste i feltet. En uheldig runding ved bundmærket satte dem yderligere tilbage, og de sluttede finaleræset som den sidste af de ni både, der gennemførte sejladsen. Samlet slutter danskerne på en 10. plads ved Sail for Gold.

"Det positive er, at alt det her OL-medaljesnak nu forhåbentlig falder lidt til ro," siger den nylige VM-bronzevinder Michael Hestbæk med et glimt i øjet.

"En sejlads som i dag bliver afgjort på læns, og dér har vi ikke fart nok. I let vind ser det godt ud. Men vi hænger lidt efter, når der er 18 knob derude som i dag, og det skal vi fokusere på fra nu af. Vi skal også blive lidt klogere på strømforholdene i området. Det gælder ikke kun for os, men for hele OL-holdet." siger Michael Hestbæk.

Danskerne vandt første sejlads - i let vind - og har derudover en 4. og en 10. plads som de bedste placeringer ved Sail for Gold.

"Kan vi få et helt OL-stævne i let vind, så skal vi nok klare os - men det får vi jo nok ikke," konkluderer Michael Hestbæk.
 
Danske slutplaceringer ved Sail for Gold
 
49er
14. Allan Nørregaard og Peter Lang         

Star
10. Michael Hestbæk og Claus Olesen
                    
Finnjolle
12. Jonas Høgh-Christensen
 
470 damer
6. Henriette Koch og Lene Sommer
 
470 herrer
39. Henrik Søgaard og Tobias Nørbo

Laser Radial
18. Anne-Marie Rindom
57. Sofie Slotsgaard

Laser            
34. Thorbjørn Schierup
 
RS:X herre
44. Sebastian Fleischer
 
Matchrace
13. Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov

Se flere resultater på skandiasailforgoldregatta.co.uk.