Dansk Sejlunion23. maj 2012 16:32

TORM Junior Grand Prix

I den kommende weekend d. 26.-27. maj bliver Nordens formentlig største jollestævne, Sail Extreme, afviklet i Kerteminde. Cirka 500 sejlere har tilmeldt sig, og heriblandt mange juniorer. En stor del af den kæmpe event er TORM Junior Grand Prix.

Sejlere i alle aldre fra 8 til cirka 70 år mødes, når der skal dystes i vidt forskellige bådtyper i farvandet ud for Kerteminde. Næsten 400 af sejlerne er juniorer, hvor de 250 er tilmeldt TORM Junior Grand Prix'et.

Mange af juniorerne står over for et naturligt skift af jolletyper, og til det kæmpe kapsejladsstævne har juniorerne rig mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige typer af sejlads, herunder kølbådssejlads, skiff joller og windsurfing i Formula-disciplinen. At prøve kræfter med forskellige typer af sejlads er en af de væsentlige anbefalinger i sejlsportens aldersrelaterede træningskoncept (ATK), da en sen specialisering er vejen frem til at blive en dygtig sejler med glæden ved sporten i centrum.

Se mere om sejlsportens aldersrelaterede træningskoncept i bogen "Aldersrelateret i sejlsport - ATK for børn og unge, 8-25 år" i onlineversionen her.

Køb bogen "Aldersrelateret træning i sejlsport - ATK for børn og unge, 8-25 år" i "Sejlershoppen". Pris: 50,- kr. + forsendelse.

Se mere om TORM Junior Grand Prix til Sail Extreme på stævnearrangørens hjemmeside: www.sailextreme.dk

_J1E5465