Dansk Sejlunion18. maj 2012 17:23

Jonas Høgh tror på OL-medaljechance

Dansk sejlsport vandt i dag den tredje VM-bronzemedalje i en olympiske klasse inden sommerens OL. Finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen sikrede medaljen ved VM og ser nu frem mod OL.

Jonas Høgh-Christensen kom aldrig til at kæmpe for sin bronzemedalje i dagens planlagte Medal Race ved Finnjolle VM i Falmouth. Vinden udeblev og dermed kunne danskeren stille sig på præmieskamlens nederste trin kun overgået af briterne Ben Ainslie og Edward Wright.

VM-medaljen, der er Jonas Høgh-Christensens fjerde i karrieren, giver sejleren tro på at en OL-medalje til kommer er realistisk.

"I forhold til OL er VM-medaljen en god pejling på, at vi er godt på vej, og vi gør det rigtige. Jeg håber, at vi kan fortsætte, den gode stime vi er i lige nu. Jeg mener stadig, at der til OL er 8-9 gutter der kan vinde en medalje, og jeg er en af dem. Det er klart, at nu står jeg lidt bedre efter i dag, men det bliver rigtigtig tæt til OL og konkurrencen bliver hård," siger den nykårede bronzevinder.

Godt, men ikke mit bedste
I løbet af VM-ugen fik Jonas Høgh-Christensen både sejlet hul i båden og en flænge i hovedbunden måtte sys med 4 sting efter mødet med bommen.

"Jeg havde et rigtig godt stævne - jeg synes ikke jeg sejlede mit bedste, men der var en masse gode elementer," siger Jonas Høgh-Christensen.

"Over ugen havde jeg en stabil serie som gjorde, at jeg var blandt de tre bedste her til sidst. Alt i alt må jeg være meget tilfreds med en medalje."

Nu glæder det den sidste forberedelse for Jonas Høgh-Christensen frem mod OL der for danskerens vedkommende starter den 29. juni og afsluttes med Medal Race den 5. august.

Slutstillingen
1 GBR 3 Ben Ainslie 10
2 GBR 11 Edward Wright 30
3 DEN 2 Jonas Høgh-Christensen 64
4 CRO 524 Ivan Kljakovic Gaspic 72
5 FIN 218 Tapio Nirkko 72
6 POL 17 Piotr Kula 80
7 GBR 88 Mark Andrews 81
8 GBR 85 Andrew Mills 82
9 NED 842 Pieter-Jan Postma 85
10 USA 4 Zach Railey 93