Dansk Sejlunion20. november 2012 15:41

Idrætspris til Jonas

Jonas Høgh-Christensen modtog mandag Hans Just A/S’ Idrætspris for sin spektakulære sølvmedalje ved OL 2012.

Hans Just A/S' Idrætspris blev mandag uddelt for 24. gang og blandt 6 prismodtagere var OL-sølvmedaljevinder, Jonas Høgh-Christensen. Morten Ankerdal, fmd. for priskomiteen samt TV2 journalist, motiverede prisen til Jonas med disse flotte ord:

"Der er mange veje til målet. Sejleren Jonas Høgh valgte den utraditionelle på vej mod sin sølvmedalje ved OL. Efter to guldmedaljer ved verdensmesterskaber, men også et OL i Beijing, der ikke levede op til hans store forventninger, stoppede Jonas Høgh sin aktive karriere og startede en civil karriere op med succes. Og mens der var fuldt fart på det nye liv uden elitesport, stoppede han op, og satte alt hvad han havde gang i på stand by. Satsede på at få den olympiske medalje, som han selv følte, han manglede. Jonas kæreste sagde også sit job op."

"Resultaterne var underordnede undervejs. Jonas Høgh havde kun øje på de olympiske lege i London. Og da de olympiske sejladser begyndte, viste mere end et års målrettet slid og tålmodighed sit udbytte. I næsten en uge var Jonas Høgh danskeren, der var ved 'stjæle' guldet fra OL's største favorit. Ben Ainslie er et ikon indenfor sejlsport. Fire olympiske guldmedaljer i træk. Det understregede han også i London, men der var en dansker der bød ham trods og kun var én placering fra at fravriste briten den OL-guldmedalje, der næsten var uddelt på forhånd."

"Jonas Høgh er en usædvanlig sportsmand, fordi han også evner at sætte ord på sine handlinger og tør vise sin følelser. Han er flot repræsentant for dansk idræt. Derfor fremstår Jonas Høgh-Christensen sølvmedalje også som noget ganske særligt. Det var en af de præstationer man både kunne se og føle," sluttede Morten Ankerdal.    

Hans Just A/S' Idrætspris blev ledsaget af 10.000 kr. til alle prismodtagerne: Jonas Høgh-Christensen/sejlsport, Frederik Løchte Nielsen/Tennis, Rasmus Quist & Mads Rasmussen/Roning, Lasse Normal Hansen/Cykling, Jackie Tony Christensen/handicap idræt samt Eskild Ebbesen/roning (hæderspris).

Følgende sejlere har indtil nu modtaget Hans Just A/S' Idrætspris
2012: Jonas Høgh-Christensen
2008: Jonas Warrer & Martin Kirketerp
2001: Jørgen & Jacob Bojsen-Møller
2000: Jesper Bank, Henrik Blakskjær, Thomas Jacobsen
1996: Kristina Roug
1995: Kristina Roug
1993: Dorte O. Jensen

Foto: Jonas Høgh-Christensen modtager her prisen fra Peter Just Karberg, Hans Just A/S, og Morten Ankerdal, formand for priskomiteen.