Dansk SejlunionSUP

I mange sejl- og surfklubber har den hurtigst voksende vandsport på globalt plan taget sit indtog. Disciplinen hedder Stand Up Paddle, og er en vandsportsaktivitet, som henvender sig til alle aldersgrupper.

Hvad er SUP?

Stand Up Paddle (SUP) er den hurtigst voksende vandsport på verdensplan. Disciplinen går i korthed ud på, at man står op på et surfbræt og padler.

SUP har stor synergi mellem forskellige aktiviteter, og en række producenter udvikler fx SUP-boards med mulighed for at sætte en windsurf-rig på SUP-boardet.

SUP bliver mere og mere almindeligt og kan dyrkes på mange niveauer. SUP kan dyrkes overalt, hvor der er nem adgang til åbent vand - enten fladt vand, i havne, på åer, på søer eller på havet i bølger. Den slags betingelser har vi masser af i Danmark, og derfor breder sporten sig hastigt. SUP er nemt at lære, og alle kan give sig i kast med sporten.

SUP har et enormt alsidigt spektrum af aktivitet og kan prøves i en lang række af Dansk Sejlunions medlemsklubber. Find klubber ved at trykke på banner nederst på siden.

Hvis din klub er interesseret i at komme igang med SUP, kan du rette henvendelse til klubkonsulent i Dansk Sejlunion, Henrik Tang. Find kontaktoplysninger øverst til højre på denne side.

Senest opdateret: 23. maj 2018