Dansk SejlunionVelkommen i sejlsporten!

Der behøver ikke at være langt mellem dit ønske om at lære at sejle, til du rent faktisk sidder i en båd og er godt i gang.

Dansk Sejlunions 270 medlemsklubber driver ca. 100 sejlerskoler, hvor voksne kan lære at sejle. Sejlerskolen kan være en god og sikker indgangen til sejlsporten. Dansk Sejlunion hjælper gerne med råd og vejledning og anviser en sejlerskole i nærheden af din bopæl.

En helt ny og spændende tilværelse med gode kammerater, klubliv og fælles oplevelser er således kun få klik fra dig! Sejlklubbernes arbejde bygger ofte på en frivillig indsats fra medlemmerne, og da klubberne samtidig råder over udstyr til undervisningssejlads, er starten ikke særlig bekostelig og det vil altid være muligt at få et par gratis prøvetimer før du melder dig ind i en klub. Du kan se mere under menupunktet:


At tage en uddannelse i sejlads med mindre fritidsfartøjer er generelt en frivillig sag. Dog har der siden 1999 været et lovkrav om at førere af planende speedbåde skal bestå Søfartsstyrelsens praktiske prøve for speedbådsførere. Læs mere herom under menupunktet "Speedbådsførerbevis".

Find mere information og inspiration til dit nye sejlerliv

Senest opdateret: 7. september 2015