Dansk SejlunionOm klubudviklingsprisen

Hvem skal hædres for en særlig indsats for sejlsporten i 2020? Klubudviklingsprisen hædrer hvert år en frivillig leder eller en klub, der har gjort en særlig indsats i sejlsporten - og du kan indstille kandidater nu!

Klubudviklingsprisen tildeles en klub, en gruppe af klubpersoner eller en person i en klub.  

Med prisen ønsker Dansk Sejlunion at anerkende det målrettede initiativ, den nyskabende idé eller den ekstraordinære indsats, som gør en forskel i klublivet, og som kan være til inspiration for alle i dansk sejlsport.

Udover anerkendelsen følger et beløb på kr. 20.000, øremærket til klubudvikling.

Se mere om indstilling og nominering af kandidater herunder.

Indstilling og nominering af kandidater 2020

Deadline for indstilling af kandidater til Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2020 er lørdag den 31. januar 2020.

Kandidater til klubudviklingsprisen kan være en klub, en gruppe af personer eller en person i en klub.

Ud fra bruttolisten over indstillede kandidater bliver der nomineret seks kandidater.

Når de nominerede kandidater bliver offentliggjort, kan Sejlerdanmark stemme på deres favoritkandidat til og med søndag d. 8. marts. Afstemningen inddrages i udvælgelsen af nomineringer.

En priskomité i Dansk Sejlunion bestående af sportschef, Thomas Jacobsen; formand, Line Markert; og bestyrelsesmedlem, Christian Hangel udvælger til sidst vinderen af "Klubudviklingsprisen".

Klubudviklingsprisen 2020 bliver overrakt ved Dansk Sejlunions generalforsamling d. 21. marts.

Indstil kandidater her

Kriterier for Klubudviklingsprisen

Klubudviklingsprisen tildeles en sejlklub, en gruppe af klubpersoner eller en person i en klub, som i det forløbne år har skabt aktiviteter, der har fået flere sejlere på vandet – eller fået sejlere på vandet i flere timer.

Klubudviklingsprisen anerkender det målrettede initiativ, den nyskabende idé eller den ekstraordinære indsats, som gør en forskel i klublivet, og som kan være til inspiration for alle i dansk sejlsport.

Om Klubudviklingsprisen

Dansk Sejlunions Klubudviklingspris kom til verden i oktober 2008 i et samarbejde med TORM Fonden.

Indtil 2015 har TORM Fonden og Dansk Sejlunion uddelt henholdsvis TORM Prisen og TORM Ungdomslederprisen. Fra 2015 og frem er de to priser slået sammen til én pris: Klubudviklingsprisen.

Priskomité

Klubudviklingsprisens komité udgøres af:

˃ Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion
˃ Line Markert, formand i Dansk Sejlunion. 
˃ Christian Hangel, bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion.

Tidligere vindere

Tidligere vindere af Klubudviklingsprisen

2019 - Snekkersten Skotterup Sejlklub. I 2018 startede Snekkersten Skotterup Sejlklub et spændende talentudviklingsmiljø der omfatter et samarbejde med 7 andre sejlklubber i regionen. Talentmiljøet er anerkendt af Helsingør Talent & Elite, hvilket betyder, at der i et unikt træningsmiljø er unge sejlere i idrætsklasser, som har mulighed for morgentræning. Det næste skridt er at udvikle et miljø med sejlads for alle aldersgrupper. Klubben er på få år vokset til at have en meget aktiv ungdomsafdeling med 40 sejlere.

2018 - Thurø Sejlklub. Gennem flere år har Thurø Sejlklub arbejdet for at skabe en klub, hvor aktiviteter skabes i fællesskab og på tværs af mange udvalg. Klubben har investeret i moderne sportslige både, der bruges på tværs af klubbens aktiviteter. Det gælder træning til klubbens deltagelse i Sejlsportsligaen, ungdomssejlads, og fra 2017 i det nye projekt ”Sejl og studer”, hvor unge studerende kan lære at sejle – herunder sejle kapsejlads – i tidssvarende kølbåde. Klubben samarbejder lokalt og regionalt omkring at udbrede sejlsporten og at skabe tidssvarende aktiviteter.

2017 - Bent Ulrik Niss, Nordjysk Windsurfing Klub. Bent Ulrik Niss har gennem flere år skabt rammerne for at udvikle aktiviteter i Nordjysk Windsurfing Klub og er desuden tovholder for en lang række aktiviteter på lokalt, regionalt og nationalt niveau. Bent er som person uselvisk, jordbunden og har en evne til at samle folk og løfte i flok.

2016 - Ilene Eriksen, Yachtklubben Furesøen. Ilene Eriksen er en dygtig leder, hun favner bredt og hun udtrykker det lange seje træk, som er nødvendigt for at skabe forandring i sejlklubben. Hun lægger som trænerchef stor energi i, at børn og unge sejlere på alle niveauer kan få oplevelser i sejlsporten året rundt på Furesøen.

2015 - Claus Møller Christensen, Skælskør Sejlklub. Claus Møller Christensen har i en årrække sat skub i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling. Claus har stået i spidsen for klubbens fundraising med et resultat på over en million kroner ligesom han er stævneleder ved Harboe Cup.

2014 - Sønderborg Yacht-Club, for at have udtænkt og gennemført en målrettet indsats for at markedsføre sejlsporten over for en lang række forskellige målgrupper, der hver især er attraktive for klubben.

2013 - Ho Bugt Sejlklub, for skabelsen af et smukt og yderst velfungerende klubhus med mange funktionelle detaljer der understøtter de mange forskellige brugergrupper.

2012 - Fredericia Motorbådsklub og Fredericia Sejlklub, for den fælles kamp for at udvide og forny lystbådehavnen i Fredericia.

2011 - Solbjerg Søsport, for at skabe et attraktivt sejlsportsmiljø for børn og unge på en lille sø mellem Aarhus og Skanderborg.

2010 - Virksund Sejlklub, for nye attraktive aktiviteter for nye, som gamle sejlere, skabt med et bredt engagement blandt sejlklubbens medlemmer.

Vindere af TORM Fondens Ungdomslederpris

2014 – Michael Vogelius, Kaløvig Bådelaug
2013 – Søren Riis, Middelfart Sejlklub
2012 – Jan Flindt, Sejlklubben Køge Bugt
2011 – Thomas Kronborg Hansen, Ringkøbing Sejlklub
2010 – Mogens Hansen, Brøndby Strand Sejlklub

TORM Fondens Ungdomslederpris er ikke uddelt efter 2014.

Senest opdateret: 18. november 2019