Dansk SejlunionKender du dine Kapsejladsregler?

I forbindelse med udgivelsen af den nye kapsejladsregelbog 2013-2016, har Dansk Sejlunion fremstillet en række "ølbrikker", som kan bruges til at øge interessen for kapsejladsregler.

Hent "Ølbrikker"

Alle "ølbrikkerne" har samme udformning, bestående af en neutral side med Dansk Sejlunions logo og en side med en regelsituation og et spørgsmål. Svarene på spørgsmålene findes via det link der er påtrykt hver "ølbrik".

Brikkerne kan naturligvis bruges på den traditionelle måde, som "ølbrikker" når sejlerne kommer ind i klubben efter den ugentlige aftenkapsejlads. Her vil samtalen sandsynligvis hurtigt handle om spørgsmålene på de ølbrikker der ligger foran sejlerne, og diskussionen vil hurtigt udvikle sig med synspunkter der går i den ene og i den anden retning. Derved bliver der skabt en interesse om at lære reglerne endnu bedre at kende, til alles bedste.

Endelig kan brikkerne benyttes i undervisningen i både ungdomsafdelingen og sejlerskolen. F.eks. som memoryspil, pointspil eller andet.

Uanset hvordan brikkerne bruges, er det vigtige at der opstår nogle gode diskussioner, og at man ikke blot med det samme klikker ind på linket for at se svaret. Det er diskussionerne og samtalerne der fremmer interessen og forståelsen for reglerne.

"Ølbrikkerne" kan downloades som pdf, eller man kan henvende sig til Dansk Sejlunion (send en mail til mikael@sejlsport.dk) og få et sæt tilsendt gratis (så længe lager haves).

Endelig er det vigtigt at følge regelinteressen op med andre ting, så sejlerne bibeholder interessen. Dette kan gøres på mange måder, heriblandt:

Dansk Sejlunion prøver at placere de officielle regelkurser nye steder hver kursussæson. Så hvis en klub har lyst til at være vært for en weekends regelkursus og kan stille med en håndfuld kursister, er mulighederne for at få regelkurset placeret i netop jeres klub store - interesseret, så send mail til Dansk Sejlunion.

Senest opdateret: 16. januar 2018