Dansk SejlunionSejlads i Sverige

Sverige er vort nærmeste udland. I syd er Sverige lig Danmark, men fra Nordhalland til norskegrænsen, i Blekinge og fra Kalmar til op i Bottenhavet ligger kysten skærmet bag tusindtals øer, holme og sten: skærgården med beskyttede sejlløb og lune ankervige. En enestående natur, et paradis for sejlerne. Dem er der mange af i den korte, svenske sæson; men nattehavn kan man altid finde, og særest af alt: indtil Skt. Hans og fra midten af august har man skærgårde og havne næsten for sig selv - men seværdighederne er lukkede.

Nordligere ligger bottenhavskysten mest ubeskyttet og langgrund, men også der findes skærgårde. Her er aldrig mange sejlere til at fryde sig over den korte sommers lyse nætter, der tillader Én at finde vej døgnet rundt overalt. Men det er langt at sejle på en almindelig sommerferie.

For sig selv ligger to store øer. Øland som Kalmarsunds østside, men med natur og kultur meget forskellig fra fastlandets, mens Gotland 45 sømil ude i Østersøen helt er sin egen, rig på minder fra en storslået fortid, - også uden for hansestaden Visbys fængslende middelalderpræg.

Sverige er også de store søer, forbundet med havet ved sejlbare kanaler, og fra søerne leder andre kanaler ind i det dybeste af landet, de fleste farbare med mast. Enkelte dog forbeholdt motorbåde, hvor faste broer har erstattet færger for at lette bilerne vejen.

Hent dokument med yderligere sejladsoplysninger for Sverige...

Yderligere tekst om sejlads i Sverige...

Senest opdateret: 9. juni 2015