Dansk Sejlunion25. august 2012 08:07 af Thomas Jacobsen

Sportschef: Tak for støtten frem mod OL

Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion.
Det samlede OL-hold med sejlere, trænere og øvrig stab Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion.

Tillidsfuldt samarbejde med landsholdets partnere har muliggjort optimale OL-forberedelser, skriver Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen

Lige om lidt går det løs. 13 danske sejlere kan se tilbage på flere år med målrettet træning, intens forberedelse, minutiøs planlægning og en masse tætte og nervepirrende kvalifikationssejladser. Det hele kulminerer inden for de nærmeste dage, når de forskellige bådklasser har første konkurrencedag ved de olympiske sejladser i Weymouth.

Sejlerne er spændte, og de glæder sig til at komme i kamp, vel vidende at de i forhold til andre stævner nok vil mærke en ekstra sommerfugl eller to blafre rundt i maveregionen.

God fornemmelse

Sådan er OL. Der er mange følelser i spil, og der er meget opmærksomhed alle vegne fra. Det hele kræver lidt ekstra tilvænning, før man som sejler kan lukke virakken ude og fokusere 100 procent på at præstere optimalt i hver enkelt sejlads.

Personligt er jeg nok mindst lige så spændt som sejlerne på, hvordan det hele forløber. Der er ubegribeligt mange detaljer, der skal klappe for at hænge på i toppen af felterne ved OL. Heldigvis har jeg inderst inde en god fornemmelse. Jeg ved, at vi er godt forberedte. Vi har gjort alt, hvad der har været inden for vores rækkevidde, for at give hver enkelt båd det bedst mulige afsæt til OL.

Trimmet til opgaven

Her få dage før, det går løs, synes jeg, det ser rigtigt godt ud for vores deltagere. Der er god fart i bådene, og sejlerne er toptrimmede til opgaven, både fysisk og mentalt.

Der vil altid være udfordringer undervejs, også i slutfasen - forleden revnede Jonas Høghs favoritmast under træning i hård vind. Den slags hører med. En del af den gode forberedelse er at vide, hvordan vi effektivt håndterer alle tænkelige udfordringer, uden det får lov at påvirke vores muligheder for at præstere bedst muligt, når det gælder.

Tak til vores partnere

Dermed når jeg frem til min egentlige pointe: Når vi med fasthed i stemmen kan sige, at vi er klar til OL, og at vi er yderst velforberedte, så skyldes det i høj grad den tillid og det engagement, som både sejlerne og vi andre i Dansk Sejlunion gennem flere år har mødt fra vores partnere omkring landsholdet.

Det gælder TORM, Columbus Marine, Gul, Sebago og Engholm. Det gælder også hver enkelt båds individuelle sponsorer og samarbejdspartnere. Og det gælder Team Danmark.

Det er i kraft af jeres støtte, velvilje og tillidsfulde samarbejde, at det har været muligt for os at tilrettelægge nogle optimale forberedelser frem mod de OL-sejladser, der begynder lige om lidt.

Det vil jeg gerne på vegne af Dansk Sejlunion og alle omkring Sejlerlandsholdet sige jer alle en stor tak for! 

Har vi momentet?

Fra nu af er det op til alle os i Weymouth - sejlere, trænere og hele den øvrige stab - at levere nogle resultater, som Danmark og dansk sejlsport kan være stolte af.

Vores erklærede mål er at komme hjem med mindst én medalje. I flere klasser har vi kvaliteterne til at være med i medaljekampen. Om vi også har momentet, heldet og marginalerne kan kun tiden vise.

Ét er sikkert: Vores sejlere vil kæmpe med ALT, hvad de har i sig for at kravle så højt op i tabellerne som muligt. Mere kan vi ikke forlange.