Dansk Sejlunion11. januar 2011 12:32 af Hans Natorp

Strategi 2011 tager form

Den 5. januar modtog Sejlunionens strategiudvalg ni rapporter fra underudvalgene. Formand Hans Natorp blogger her om videre arbejde, hvor alle rapporterne skal skrives til et fælles dokument, hvori fremtidens kurs bliver lagt.

Godt nytår - ja - jeg ved godt, at det snart er midt i januar nu.

Men jeg har sammen med mange andre i Sejlunionen haft travlt, og så går tiden jo hurtigt!

Det helt overordnede emne efter nytår har været strategiarbejdet.

Ni udvalg afleverede den 5. januar deres rapporter med anbefalinger til strategiudvalget, hvor vi nu er i gang med det store læse- og skrivearbejde, som vil resultere i Dansk Sejlunions Strategi 2011.

Hvorfor er titlen ikke Dansk Sejlunions Strategi 2011-2016? Jo, det er den ikke, fordi strategien løbende skal revideres. Den skal ikke holde uden tilpasning frem til 2016.

Dansk Sejlunions Strategi 2011 bliver et stærkt styringsredskab, der afspejler 2011 virkeligheden, og viser vejen i det lange perspektiv. Strategiarbejdet er en løbende proces, så vi får også en Strategi 2012, 2013…

Vi kender det langsigtede mål og med det for øjet, justerer vi løbende kursen efter de aktuelle forhold.

I aftes mødtes vi i selve Strategiudvalget, hvor vi identificerede fællesnævneren i de anbefalinger, som de enkelte udvalg har givet i deres rapporter.

Jeg tør godt allerede nu konkludere, at nogle af nøgleordene i Dansk Sejlunions Strategi 2011 bliver:

  • Fællesskab
  • Sammenhængskraft
  • Interaktion
  • Sejlerfokus
  • Den danske model

Vores sport har mange forskellige udtryk - sejlsport er en livslang sport. Det er vigtigt, at vi kan se hinanden på tværs af alder, klasser og aktivitet. Ellers mister vi sammenhængskraften og dermed os selv. Vi mister sejlere!

Sporet for et liv i sejlsport skal være tydeligt, uanset om man er til cruising, kapsejlads eller en karriere som frivillig leder.

Og vi skal gøre det på den rigtige måde. Per intuition har vi ladet "den danske model" præge vores måde at dyrke sejlsport på. Den danske model giver os kulturbærere og rollemodeller, der kan inspirere os til at blive bedre sejlere. Og også bedre til andre ting. Sejlsport er en god ballast at have med til mange andre udfordringer her i livet…

Det er en meget spændende og intensiv proces, som Strategiudvalget er gået i gang med. Der er afleveret ni store rapporter med strategiske betragtninger og anbefalinger for hver deres område. Nu er Strategiudvalget ved skrive de væsentlige punkter sammen til ganske få sider. Og det skal udvalget gøre med klare budskaber og prioriteringer, så der ikke pludselig er lovet medvind på alle kurser!

Med sejlerhilsen
Hans Natorp
DS Formand