Dansk Sejlunion18. december 2011 16:37 af Hans Natorp

Sejlerlandsholdet - Vi bliver set!

Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, er med Sejlerlandsholdet i Perth, og i denne blog roser han det samarbejde på tværs af hele holdet, som senest har sendt ikke færre end tre 49ere blandt de ti bedste.

Vores Sejlerlandshold gør en god figur her i Perth - vi bliver set og der bliver lagt mærke til os.

Jeg vil gerne rose alle danske sejlere og trænere her i Perth til ISAF Worlds 2011 for deres attitude og indsats.

Vi bliver set, fordi vi optræder som et hold.

Ja, men er sejlsport ikke en sportsgren, hvor det individuelle resultat tæller frem for holdets indsats?

Jo, men den indsats bliver kun rigtig god, når holdet omkring den enkelte sejler er på plads. Holdet sørger for indkvartering, logistik, trænere og trænerbåde, eksperter som fysioterapeut og idrætspsykolog. Holdet sørger i bund og grund for finansiering af den enkelte sejlers kampagne.

Vores 49er fleet er et eksempel på, hvad holdet kan præstere. Der er tre danske 49er besætninger i dagens medal race. Tre danske 49ere i verdens top ti og fire danske 49ere i guldfeltet. Det er bare verdensklasse!  Jeg krydser fingre og alt hvad jeg har for, at brødrene Toft holder fast i deres andenplads og sejler en medalje hjem i dagens medal race.

Desværre har der været en protest mellem brødrene Toft og Warrer/ Hansen, som har fjernet medaljemuligheden for Warrer/ Hansen.

Når jeg siger 'desværre' er det ikke ud fra situationen på vandet mellem Toft og Warrer/Hansen og den efterfølgende protest. Jeg synes, at den situation er begge besætninger lige gode om - ærgerligt!

Holdets interesse er at få så gode resultater som muligt - så mange medaljer som muligt. Det er antallet af gode resultater og medaljer, der giver holdet værdi i forhold til sponsorer og Team Danmark. Det er medaljerne, der sælger Sejlerlandsholdet.

Derfor siger jeg 'desværre' - det er brandærgerligt, at vi har mistet en medaljechance.

Og nu skal jeg til medal race, hvor jeg vil heppe så højt jeg kan for brødrene Toft og for Sejlerlandsholdet.

Med sejlerhilsen

Hans Natorp
DS Formand