Dansk Sejlunion23. februar 2013 14:59 af Hans Natorp

Leder: Sejler 1-2013

Foråret begynder at komme til syne i horisonten, dagene bliver lysere og vi skal snart på vandet igen. Forår og sommer er en dejlig tid.

Og mens vi venter, er der god gang i vinteraktiviteterne med uddannelse, foredrag og planlægning af den kommende sæson 2013.

Sæsonen 2013 bliver noget særligt - Dansk Sejlunion kan fejre sit 100 års jubilæum!

Det giver stof til eftertanke - 100 år…

Jeg har været til en del jubilæer i sejlklubber i løbet af sidste sæson. Jeg har sågar været til 125 års jubilæer i Silkeborg Sejlklub og Sejlforeningen Enighed. Kendetegnet for alle jubilæerne i sejlklubberne har været fællesskabet omkring en stærk identitet - en lang historik med en fælles hukommelse af de mange oplevelser, som klubben har været rammen omkring. Der er en bevidsthed om, at netop dette fællesskab gør klubben til noget særligt. Det er et stærkt fundament for en klub.

Dansk Sejlunion har et andet fundament som rummer mangfoldigheden og de særlige kendetegn fra alle 270 sejlklubber. Det er både en styrke og en udfordring. Det gør os alle stærkere, at vi kan deles om opgaverne med at udvikle dansk sejlsport. Udfordringen er vores mangfoldighed - vi har ikke samme fælles udgangspunkt hele vejen rundt, som vi er vant til fra vores respektive klubber. Fundamentet er anderledes - det flytter sig hele tiden. Vi skal hele tiden være oppe på tæerne og sørge for at udvikle vores fællesskab i Dansk Sejlunion - ellers vil det miste sin legitimitet.

Derfor er det med ydmyghed og respekt for det fremsyn, som blev udvist for 100 år siden, at jeg ser frem til, at vi skal fejre Dansk Sejlunions 100 års jubilæum i år.

En af de spændende begivenheder i 2013 bliver at byde velkommen til vores nye generalsekretær Mads Kolte-Olsen. Med Mads i spidsen vil Dansk Sejlunion være meget nysgerrig i forhold til de fordele i fællesskabet, som giver værdi for din klub og dig selv som sejler.

Dansk Sejlunions jubilæum vil blive markeret ved mange sejlsportsarrangementer over hele landet gennem hele sæsonen 2013. Mads og jeg vil være til stede ved mange af dem - jeg glæder mig til vi mødes - et festligt arrangement er altid en god ramme.

Og inden det rigtigt bliver forår har vi chancen for at ses på Fredericia Boat Show. Lad os mødes i Fredericia og lune os lidt ved drømmen om en god sommer. Og lad os få en snak om hvordan Dansk Sejlunion skal holde sig oppe på tæerne og være klar til at gøre en forskel for dansk sejlsport i de næste 100 år.

Med sejlerhilsen

Hans Natorp
Dansk Sejlunion Formand

Læs SEJLER 1-2013 online