Dansk Sejlunion4. december 2012 14:21 af Hans Natorp

Formandens nytårshilsen

2012 bliver et år, som vi vil komme til at huske fremover. Hvordan mindet om 2012 dukker op er nok forskelligt fra sejler til sejler og fra begivenhed til begivenhed.

Kære sejlere

2012 bliver et år, som vi vil komme til at huske fremover. Hvordan mindet om 2012 dukker op er nok forskelligt fra sejler til sejler og fra begivenhed til begivenhed.

Oplevelserne fra 2012 giver både gåsehud, glæde, ærgrelse, smil og ønsket om en bedre sommer næste år… eller hvordan var det nu lige sommeren var?

Sommerens gennemsnitstemperatur var 15,1°C og dermed den koldeste siden 2000 og det regnede meget, men ikke så meget som i 2011. Sankt Hans aften blev en kølig aften med spredte byger og temperaturer omkring 10-15°C. Godt vi har vores gode sejlertøj - det er jo sjældent vejret, men derimod påklædningen, der er noget galt med.

Der er nok ligeså mange meninger om sommervejret, som der er sejlere.

Forhadt forsikringsafgift

En ting, som jeg er sikker på vi alle har en fælles mening om, er derimod den forhadte forsikringsafgift, som netop er blevet sat op til 1,34%.

Forløbet omkring forsikringsafgiften fremkalder ærgrelse hos mig. Skatteministeren gav os fire dages høringsfrist henover en weekend, og ignorerede derefter alle henvendelser om at komme i dialog. Meldingen fra sejlerne var, at vi gerne vil bidrage, men vi vil tages med på råd omkring modellen. Fra Skatteministerens og regeringens side blev vi mødt med tavshed, ligegyldig arrogance eller faktuelt forkerte argumenter.

Jeg synes forløbet var en hån mod hele gruppen af sejlere, og jeg kan garantere Skatteministeren og regeringen, at de ikke har hørt det sidste til sejlerne endnu. Selvom det virker ligeså vanskeligt at komme i kontakt med Skatteministeren, som det er at gøre noget ved sommervejret, så kan Skatteministeren godt forberede sig på, at barometeret står på lavtryk når vi tænker på ham - og det gør vi hver eneste dag, vi skal betale denne skæve og unuancerede forsikringsafgift.

Når jeg tænker på alle de gode aktiviteter, der foregår i sejlklubberne over hele landet, bliver jeg glad. Ungdomsarbejdet er særligt synligt, men til min store glæde kommer der også mere synlig struktur på tilbuddene til de voksne sejlere - både til tursejlerne og til kapsejlerne. Det er en udvikling, som ligger direkte i forlængelse af vores strategi i Dansk Sejlunion - DS Strategi 2011. Jeg glæder mig til at se, hvor langt vi kommer i 2013!

OL-sejlerne leverede varen

Gåsehuden kommer frem, når jeg tænker tilbage på sommerens sportslige højdepunkt - OL 2012, hvor vores Sejlerlandshold kom hjem med to medaljer.

Jonas Høgh-Christensen leverede en fantastisk præstation i Finnjollen, hvor han vandt sølvmedaljen. Det var så tæt og spændende, som det overhovedet kunne være!

I 49eren tog Allan Nørregaard og Peter Lang sig af bronzemedaljen - også her blev der leveret sejlsport med spænding til det sidste. Intet var afgjort før til allersidst og vi sad alle helt ud på kanten af tilskuerrækkerne.

Flot sejlet og tillykke til Jonas, Allan og Peter og tak til hele Sejlerlandsholdet for den flotte præstation.

Som kulmination på OL 2012 annoncerede TORM Fonden, at der er indgået en ny aftale med Dansk Sejlunion om støtte for perioden 2013-16. Det har afgørende stor betydning for vores aktiviteter hele vejen rundt i dansk sejlsport - tak til TORM Fonden for samarbejdet frem til nu og tak for tilsagnet om støtte for de næste fire år!

Tak til alle sejlere, frivillige, venner, sponsorer og samarbejdspartnere for et godt 2012 - jeg glæder mig til at opleve 2013 sammen med jer!

2013 bringer os mange spændende oplevelser med Dansk Sejlunions 100 års jubilæum som det primære omdrejningspunkt.

Godt Nytår!

Hans Natorp