Dansk Sejlunion29. april 2013 00:00 af Hans Natorp

Forået er på vej

Leder bragt i Sejler nr. 2 2013. Foråret er på vej – godt nok lidt mere trægt, end vi kunne ønske os – men det kommer.

Jeg er med stor fornøjelse gået i gang med at slibe tofter og luger fra min Folkebåd. Det er foregået hjemme i haven - havnen var stadig for kold. Så nu glæder jeg mig til at komme på havnen og glide ind stemningen af forventning og glæde over udsigten til de mange gode timer på vandet, som vi skal have til sommer.

Min sommer skal tilbringes i danske farvande - vi har simpelthen et af verdens bedste farvande til tursejlads. Og hvis vejret giver os en god sommer - ja, så er Danmark verdens bedste sted at holde ferie i båd!

Jeg glæder mig til at tilbringe en stille aften for svaj i en vig eller ligge ved en af Dansk Sejlunions 182 turbøjer. Turbøjerne og mine sejlervenner holder jeg styr på med DS Tursejler App, som jeg har på min mobiltelefon. Hvis du ikke allerede har downloadet Tursejler App'en til din telefon, så synes jeg du skal gøre det nu. Tursejler App'en giver dig mange gode informationer som f.eks. havnelods, DS Turbøjer og vennernes positioner. Læs mere om mulighederne her i bladet.

2013 er Dansk Sejlunions 100 års jubilæumsår. I den anledning har Dansk Sejlunion udgivet en jubilæumsbog, med en gennemgang af 100 års dansk sejlsport og en præsentation af hver eneste af de 271 klubber i Dansk Sejlunion.

Jeg skal selvfølgelig have jubilæumsbogen med på sommertogt. Jeg glæder til at læse historien om de sejlklubber, som jeg kommer forbi. Og så vil jeg nyde det lokale engagement, som driver sejlsporten i klubberne. Hvordan ser vilkårene ud i dag i forhold til tidligere? Er det et helt andet billede i dag, eller er der paralleller til "gamle dage"? Jubilæumsbogen bliver mit opslagsværk til anekdoter og historik om alle de steder, som jeg kommer forbi på min sejlads i Danmark.

Men først en tur på havnen - der er endnu et stykke vej til sommertogtet. Selvom Folkebåden ikke just er stor efter dagens målestok, synes jeg nu alligevel, at der skal meget lak på fribord og rundholter. Det vil jeg hygge mig med, når det nu bliver lunere. Og det bliver heldigvis i godt selskab med andre sejlere, der ligesom jeg glæder sig til sommerens ture i vores farvande.

Vi ses derude!

Med sejlerhilsen

Hans Natorp
Formand Dansk Sejlunion

Læs SEJLER 2.2013 online..