Dansk Sejlunion5. december 2019 19:30 af Flemming Ø. Pedersen

Rindom i finalen om Årets Sportsnavn 2019

Med sine mange topresultater i 2019 er den danske Laser Radial-stjerne nu for anden gang i karrieren med i finalefeltet om Danmarks fineste idrætspris.

Verdens- og europamester Anne-Marie Rindom er i øjeblikket på træningsophold i Perth, Australien. Torsdag aften (5.12.), lokal tid, fik hun pludselig en telefon i hånden.

I den anden ende af røret var en radiovært fra LIGA på DR P3, der kunne overbringe nyheden om, at hun er nomineret blandt de tre finalister til titlen som Årets Sportsnavn 2019.

"Eeeejj, det er jeg sygt glad for. Det er fuldstændig vanvittigt, så får jeg lov at komme på scenen og alt muligt. Det er jo helt vildt at få den anerkendelse for ens resultater," lød den spontane reaktion fra den 28-årige Horsens-sejler.

Sejlsport på kortet
"Også fordi, sejlsport er så lille en sportsgren. Det er fedt at være med til at sætte sejlsport på kortet."  

"Det har været en rigtig god sæson, men at være blandt de tre nominerede havde jeg slet ikke regnet med. Det er megastort," sagde hun videre i det noget overrumplende radiointerview. 

Allerede for et par uger siden blev Rindom udvalgt blandt 15 navne på en bruttoliste over kandidater til Årets Sportsnavn.

Listen bliver over det næste par uger skåret ned til tre finalister, der er med, når vinderkonvelutten åbnes ved DR Sportens gallashow i Herning den 4. januar 2020.

Flere nomineringer
Èn gang tidligere har Anne-Marie Rindom været finalenomineret. Da hun i 2015 vandt sin første VM-titel i Laser Radial kastede det en nominering af sig – dog vandt hun ikke prisen, den gik i stedet til kajakroeren René Holten Poulsen.

Rindoms i alt fire guldmedaljer fra 2019, inkl. VM og EM, har også kastet fortjente prisnomineringer af sig til hendes træner, Piotr Wojewski. Piotr er nomineret til både Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2019 og til dagbladet B.T's Årets Træner.

Læg dertil, at Rindom selv for få uger siden blev kåret som World Sailor of the Year – som første dansker nogensinde.  

Da Bank bankede europamestrene
Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991. Med Rindoms nominering har sejlsporten tre gange de seneste fem år været med i opløbet, i det Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen blev nomineret for deres VM-guld i 49erFX i 2017.

I 2008 var Jonas Warrer og Martin Kirketerp nomineret for deres dramatiske OL-guld i 49er.

Én gang har sejlsporten vundet prisen. Det skete – ganske kontroversielt i manges øjne – da OL-guldet i Soling til Jesper Bank, Steen Secher og Jesper Seier i 1992 overtrumfede dansk idræts mest glamourøse øjeblik nogensinde, herrelandsholdets EM-sejr i fodbold.