Dansk Sejlunion7. juli 2019 14:04 af Flemming Ø. Pedersen

Ny alarm-app øger din sikkerhed til søs

SejlSikkert-Alarm hedder en ny, gratis app til smartphones. Appen tracker din position på vandet via telefonens GPS. Få dage efter lanceringen er appen allerede hentet af 3500 brugere.


Sikkerheden for danske sejlere får et ekstra denne sommer takket være den nye, gratis smartphone-app SejlSikkert-Alarm (til både iOS og Android).

Med appen kan du tracke din sejlrute via mobilens GPS. Din position bliver uploadet til en server, det sker fx hvert femte minut. Er uheldet ude, og du havner i en nødsituation, vil redningsmandskabet via serveren kunne hente dine GPS-data – og dermed spore din position ganske præcist. Det sparer kostbar tid.

Upload din sejlplan
Appen giver dig også mulighed for at uploade din sejlplan med forventet tid for, hvornår du er i land. Hvis du ikke reagerer på det givne tidspunkt, vil dine pårørende modtage en sms – og de vil om nødvendigt have mulighed for at slå alarm.

BLOG: Pas på jer selv på vandet - vi skal ses igen

"Vi oplever desværre hvert år, at personer mister livet i vandet, fordi de ikke bliver fundet i tide, men med appen øger du chancen for hurtigere hjælp og kortere tid i det kolde vand," siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse, der er udsendt i forbindelse med lanceringen af den nye app.

Det er TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd, der står bag appen, som alene i løbet af den første uge efter lanceringen – sidst i juni – fik de første 3500 registrerede brugere.

Appens funktioner
Med SejlSikkert Alarm appen kan du:

  • Registrere din båd med foto og kendetegn
  • Tilknytte et antal nødkontaktpersoner fra din mobils adressebog
  • Slå alarm med en enkelt klik på mobilen
  • Tracke din rute, så redningsmandskabet kan spore din færden
  • Oprette en sejlplan med rute og ankomsttidspunkt
  • Sørge for, at dine pårørende får besked, hvis du ikke melder i appen, at din tur er godt afsluttet.


Trods de mange nyttige og sikkerhedsskabende funktioner, så understreger Søsportens Sikkerhedsråd, at SejlSikkert-Alarm er et supplement – ikke en erstatning for VHF-radioer eller PLB-nødsendere.

Ligesom det naturligvis også er vigtigt at være iført redningsvest og have nødblus og øvrigt sikkerhedsudstyr med om bord på båden.  

Husk også den anden og velkendte SejlSikkert-app, der blandt andet har oplysninger om vind- og strømforhold, farvandsadvarsler og meget andet.