Dansk Sejlunion26. juni 2019 12:19 af Flemming Ø. Pedersen

Turbøjerne tjekkes før ferien

Dansk Sejlunions godt 150 turbøjer bliver efterset i øjeblikket. Find bøjerne på Tursejler-app'en.


Dansk Sejlunion har lige nu 154 turbøjer. Bøjerne udlagt på attraktive ankerpladser over hele landet - bl.a. i Limfjorden, langs den jyske østkyst og rundt om Fyn, Sjælland og Lolland-Falster.

I feriesæsonen er de gule DS-bøjer naturligvis særligt søgte, derfor er der lige nu et arbejde i gang med at eftertjekke bøjer over hele landet for at sikre, at de ligger på de annoncerede pladser og i øvrigt er funktionsduelige.

Bøjerne rykker sig
"Ind i mellem får vi meldinger om bøjer, der har rykket sig eller helt er forsvundet. Derfor har vi bedt alle vores turbøje-ansvarlige kontaktpersoner rundt i landet om at tjekke op på de bøjer, de har ansvar for. Så vi sikrer, at de bøjer, der er annonceret i Tursejler-app'en, rent faktisk er til rådighed for sejlerne," fortæller Urd Kornø Rasmussen, bredde- og uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion.   

DS-bøjerne kan benyttes af alle, der er medlem af en klub i Dansk Sejlunion - eller er medlem i Danske Tursejlere. Ligeledes kan Dansk Sejlunion-medlemmer benytte de cirka 150 turbøjer, mærket "DT", som Danske Tursejlere har udlagt.

Find DS-bøjer via Tursejler-app'en 
Du finder bøjernes placeringer i Dansk Sejlunions Tursejler-app, som du henter til din smartphone eller tablet.

Du kan også se bøjerne her på kortet - og læse mere om, hvordan du benytter dem.