Dansk Sejlunion3. maj 2019 10:44 af Flemming Ø. Pedersen

André Højen klar til trænergerning i barndomsklub

Få dage før vigtigt EM med OL-billetter på højkant løfter den danske Finnjolle-sejler sløret for nyt samarbejde med Sejlklubben Neptun Vejle.

Midt i maj sejler Finn-klassen EM i Athen. Stævnet er særligt interessant, fordi hele fire nationspladser til næste års OL i Tokyo bliver fordelt ved stævnet, og den danske Finn-sejler André Højen Christiansen er blandt bejlerne til de ledige OL-billetter.

"Vi er nok otte-ti nationer, der skal kæmpe om de fire pladser," vurderer André Højen her få dage før afrejsen til stævnet.

"Jeg synes, jeg har fået mange gode takter frem ved flere stævner i år. I Palma i april (Trofeo Princesa Sofia Cup, red.) var jeg godt med de første dage, og ved For-EM i Athen i sidste uge lå jeg 4'er det meste af stævnet. Jeg mangler lige at slutte af på samme niveau, som jeg indleder stævnerne," fortæller den 26-årige Finnjolle-sejler.

De første otte OL-pladser blev fordelt ved sidste års VM i Aarhus. Derfor er en del af topsejlerne på forhånd taget ud af OL-ligningen under EM-sejladserne.

Video: Nikolaj Schwaner

Vender tilbage til Vejle
Side om side med den intense OL-kampagne har André Højen Christiansen også et andet projekt. Han har indgået et samarbejde med sin barmdomsklub, Sejlklubben Neptun Vejle, hvor han fremover skal være synlig i flere af klubbens aktiviteter.

"Klubben har nogle ildsjæle, som har sat skub i en god udvikling med nye faciliteter og en ny generation af sejlere og forældre. Nu får jeg muligheden for at være med til at dele ud af min erfaring til alle de nye, unge sejlere, og det glæder jeg mig virkelig til," fortæller André Højen Christiansen.

"Som helt ung sejler blev jeg selv stærkt inspireret af Vejle-sejlere som Mads Ebler og Michael Risør. Så n u håber jeg på samme måde at kunne inspirere en ny generation - og på den måde give noget tilbage til den barndomsklub, som har betydet utroligt meget for mig."