Dansk Sejlunion17. december 2018 16:48 af Flemming Ø. Pedersen

Dansk dominans ved Portugal Grand Prix

Danske landsholdssejlere besatte fire ud af ni podiepladser ved årets sidste stævne.

En stor gruppe af danske 49ere, FX'ere og Nacra'er holder træningscamp i Vilamoura, Portugal, gennem det meste af december. Det sker sammen med topbesætninger fra en lang række øvrige lande.

I dagene 13.-16. december har de tre klasser sejlet Portugal Grand Prix - kalenderårets sidste internationale stævne. Da stævnet sluttede søndag, var det med danske sejlere på hele fire ud af de i alt ni podiepladser!

Se alle resultater fra Portugal Grand Prix

Allerbedst gik det i Nacra 17, hvor Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck endte som samlet vinder - efter en serie med bl.a. tre prikker og to 2'ere hen over de i alt ti sejladser. Det var nok til samlet førsteplads foran en svensk og en tysk besætning. I alt var 25 Nacra'er til start.

"Efter et år med en masse op- og nedture er vi superglade for at kunne slutte sæson-2018 af med en førsteplads. Stævnet var præget af meget forskellige vindforhold fra 2 til 25 knob og store bølger - præcis som i Tokyo (OL 2020, red.). Vi har stadig mange delelementer, vi gerne vil arbejde med i bølgerne, så vi glæder os til at skulle tilbage til Vilamoura i starten af de nye år," skriver Lin og C.P. i en kommentar oven på sejren.

Dobbelt dansk i FX
I 49erFX var der hollandsk sejr til verdensmestrene (fra Aarhus) Bekkering/Duetz foran Anne Julie Foght Schütt og Iben Nielsby på andenpladsen.

"Vi er simpelthen bare rigtig glade! Det er vores første stævne i samarbejdet med Jena (Mai Hansen, red.) som træner. Vi synes, at vi sparer godt med hinanden både på land og på vandet, og vi glæder os til mange, mange flere timer sammen næste år," skriver Anne Julie og Iben i en kommentar til resultatet. 

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard var også med helt i front - med en tredjeplads som slutresultat. De to dansk podiepladser var samtidig en fremragende stævnedebut for Jena Mai Hansen som ny FX-landstræner.

Warrer og Precht som 2'er
Fjerde og sidste danske podieplads var i 49er, hvor Jonas Warrer og Jacob Precht Jensen præsterede en stærk serie med fem top-5 placeringer i de ni afviklede sejladser. Det rakte til en samlet andenplads - efter en spansk besætning og med en polsk båd på tredjepladsen.