Dansk Sejlunion12. december 2018 13:34 af Flemming Ø. Pedersen

Anna Munch kandidat til Årets Fund 2018

U21-verdensmesteren i Laser Radial er blandt de nominerede til Danmarks ældste idrætspris. I år er det 80. gang, at Dagbladet Politiken hæder årets største talentpræstationer.

Årets Fund er landets ældste og én af de mest prestigefulde idrætspriser. Når 2018-udgaven overrækkes den 28. december i Politikens Hus, er det med U21-verdensmester Anna Munch som én af de ti nominerede.  

Den 20-årige Laser Radial-sejler fra Kaløvig Bådelaug har haft et formidabelt 2018.

Munch har længe været kendt som én af de unge kometer på vej frem - bl.a. med flere VM- og EM-titler i Zoom8 og Europajolle (junior). 2018 blev året, hvor hun for alvor foldede talentet ud på den store scene i en OL-klasse. Endda to gange med blot få ugers mellemrum.

Få nyhedsbreve fra Dansk Sejlunion - tilmelding her

Slog til i blæsten
Første gang i juli, da hun ved Laser Radial U21 VM i Gdynia, Polen, slog til i blæsevejret på næstsidste dag - og sejlede sig op i front. På sidstedagen var presset maksimalt, her viste hun igen klasse med en 3'er i den afsluttende sejlads. Nok til guldet. Det var dansk sejlsports første U21 VM-guld i en OL-klasse siden 2010.

I august var Anna Munch igen med i førerfeltet, da U21-Radial'erne sejlede EM i svenske Båstad. I en tæt topstrid sluttede Kaløvig-sejleren på sølvpladsen.

Rindom som træningspartner
Begge topresultater vidner om, at Anna Munch er et navn, der skal holdes øje med i de kommende år. Og i sin videre udvikling har hun kæmpe fordel af at have én af verdens bedste i klassen, Anne-Marie Rindom, som nær holdkammerat og træningspartner. 

 Flp1140xxaaw

Anne-Marie Rindom vinder VM-bronze i Aarhus (aug. 18), Anna Munch er første gratulant på land

Årets Fund uddeles i samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Dagbladet Politiken. I alt er ti unge talenter nomineret til prisen, der første gang blev uddelt helt tilbage i 1929.

Se alle vindere af Årets Fund 1929-2017

Flere sejlere har i årenes løb været Årets Fund. Senest i 2014, da 49erFX-europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard modtog prisen.

Tidligere har Jonas Høgh-Christensen (2003), Kristine Roug (1994), Dorte O. Jensen (1991), Stig Westergaard (1986) og Lasse Hjortnæs (1977) været Årets Fund i dansk idræt.