Dansk Sejlunion10. september 2018 20:52 af Henrik Tang

Ungdoms DM afgøres i Sønderborg

Arkiv, Ungdoms DM 2017. Foto: Per Heegaard.

I weekenden d. 15.-16. sept. afgøres DM i de mest aktive ungdomsklasser. Sønderborg Yacht-Club er vært ved stævnet med deltagelse af knap 300 sejlere.

Der bliver liv på havnen i Sønderborg, når DM i de mest aktive ungdomsklasser afgøres i weekenden d. 15.-16. sept.

Knap 300 sejlere har tilmeldt sig stævnet, og deltagelsen i de enkelte klasser er generelt flot. Den gode deltagelse i alle klasser betyder, at der bliver tællende DM-resultater for alle klasser jævnfør de reviderede ”Statutter for Danmarksmesterskaber i Sejlsport”.

Antal deltagende i de enkelte klasser:

Optimist A: 94 sejlere Laser 4.7: 9 sejlere
Zoom8: 33 sejlere Laser Radial: 17 sejlere
Europe: 36 sejlere Laser Standard: 11 sejlere
29er: 17 både, 34 sejlere Feva: 12 både, 24 sejlere

Til stævnet deltager desuden også Optimist B med 19 tilmeldte sejlere. 

Flere mesterskabstitler afgøres i Sønderborg under DS Ungdoms DM

Udover mesterskabstitler for ungdoms-klasserne har klasseorganisationen Laser Association Denmark valgt at bruge stævnet i Sønderborg som arena for at få afgjort en række andre mesterskabstitler. Det gælder titler i:

DIF-DM for Laser Standard DS-DM for Laser Radial (kvinder)
Klassemesterskab for Laser Standard Masters Klassemesterskab for Laser Radial (herrer)

Del oplevelser på Facebook og følg resultater via Manage2sail

Dansk Sejlunion opfordrer til, at deltagere, forældre, frivillige omkring stævnet – og i det hele taget alle på havnen – deler deres oplevelser og billeder på Facebook-gruppen ”Dansk Sejlunion Grandprix”. Resultater fra stævnet kan følges løbende via Manage2sail.

Året sidste Dansk Sejlunion Grandprix står for døren

Med blot én pauseweekend efter Ungdoms DM i Sønderborg afholdes det sidste Dansk Sejlunion Grandprix i forbindelse med det traditionsrige Harboe CUP, som altid sejles den sidste weekend i sept. – i år d. 29.-30. sept.

Resultaterne fra Ungdoms DM kan komme til at give et praj om, hvordan Grandprix-ranglisterne for de enkelte klasser kan blive ændret gevaldigt. Henover sommerferien har en del unge sejlere foretaget et jolleskift, hvilket kommer til at få indflydelse på de samlede resultater for Dansk Sejlunion Grandprix-serien. Fristen for tilmelding til Harboe Cup er d. 16. sept., hvis man vil tilmeldes til lavt tilmeldingsgebyr. Se indbydelse her og tilmeld her.