Dansk Sejlunion24. juni 2018 15:24 af Flemming Ø. Pedersen

To danske sejre ved OL-klassernes Kieler Woche

Glade 49er-vindere ved Kieler Woche: træner Finn "Beton" Jensen flankeret af Jonas Warrer (tv) og Jakob Precht Jensen. Foto: Mads Emil Lübeck

Årets Kieler Woche for OL-klasserne sluttede med sejre til Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen i 49er og Anne-Marie Rindom i Laser Radial.

Hele to danske triumfer blev sejlet i hus, da OL-klassernes Kieler Woche sluttede søndag (24.6.).

I 49er-klassen havde Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen sikret sig et solidt ni points forspring til forfølgerne forud for det afsluttende Medal Race, søndag.

En føring, som finalesejladsen ikke rokkede ved. Tværtimod blev førstepladsen blot yderligere konsolideret, da de krydsede målstregen som tredje båd - foran begge deres nærmeste konkurrenter.

Kieler Woche var blot tredje internationale start for den stadig relativt nydannede besætning med tidligere OL-guldvinder, 39-årige, Jonas Warrer og hans blot 19-årige gast Jakob Precht Jensen.

For Jonas Warrer var det første gang siden 2014, at han sluttede øverst på podiet ved en international topregatta.

Ny sejr til Rindom
Den anden danske sejr hentede Anne-Marie Rindom i Laser Radial. Rindom, der allerede har vundet ét af 2018-sæsonens topstævner (Trofeo Princesa Sofia på Mallorca) gik ind til Medal Race på en tredjeplads med fire point op til førerpositionen.

Den 27-årige Horsens-sejler har ofte i karrieren leveret sit allerbedste i netop finalesejladserne. En evne, som hun endnu en gang demonstrede ved Kieler Woche med en sejr i Medal Race.

Da den hidtil førende hollænder, Maxime Jonker, samtidig faldt helt igennem og sluttede sidst i finalesejladsen, rykkede danskeren ikke alene op på førstepladsen, det blev tilmed en komfortabel sejr.      

Mærkeberøring kostede bronze
Kieler Woche var comback-stævne for den danske landsholds-Nacra med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck - de har holdt tre måneders ufrivillig pause oven på Lübecks alvorlige træningsuheld (dyb flænge i benet) tilbage i februar. 

Ved Kieler Woche lå de helt fremme i Medal Race med gode muligheder for at nå en bronzemedalje, men det glippede desværre til sidst på grund af en mærkeberøring og efterfølgende straf. 

Nu endte de i stedet på en samlet femteplads. 

Se alle resultater fra Kieler Woche 2018