Dansk Sejlunion30. maj 2018 23:24 af Flemming Ø. Pedersen

Line Markert - Støt op om Havnens Dag, 9. juni

Line Markert på talerstolen den 23. maj ved indvielsen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Kommentar fra formand Line Markert - som optakt til en sommer, der begynder med Havnens Dag i juni og slutter med VM i Aarhus i august.

Kære alle 

Foråret har for alvor indfundet sig, og sejlsæsonen er i fuld gang. Jeg glæder mig over at se, hvordan havnene bobler af smil og aktiviteter her i denne tid, hvor alle vi, der sejler, kan se forventningsfuldt frem til forhåbentlig masser af fantastiske timer på vandet hen over sommeren.

Dansk Sejlunions Grandprix-serie har allerede afviklet årets første to stævner - i Rungsted (KDY) og Kerteminde - og det tredje stævne i Aarhus finder sted 2.-3. juni. Her får de mange sejlere fra hele landet mulighed for at opleve det nye Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Nyt center løfter overliggeren
Jeg havde selv fornøjelsen at deltage i den officielle indvielse af huset den 23. maj, hvor masser af mennesker, også mange fra sejlklubber rundt omkring, var mødt op for at være med til åbningen af dette fantastiske hus. Hvad størrelse og faciliteter angår, løfter centret overliggeren op til et helt nyt niveau i forhold til, hvad vi hidtil har kendt i sejlsporten.

Der er al mulig grund til at rette en kæmpe tak til at de mange visionære og ihærdige kræfter, som gennem en årrække på den ene eller anden måde har medvirket til at realisere projektet. Jeg ser frem til, at hele sejlerdanmark vil få glæde af det nye sejlsportscenter og de mange muligheder, som centret baner vejen for.   

Havnens Dag – lørdag den 9. juni
Lørdag den 9. juni skal vi for tredje gang til Havnens Dag. Cirka 100 havne (ny rekord) fordelt over hele landet byder op til aktiviteter, fællesskab og oplevelser for hele familien – alt sammen med havnen og vandet som omdrejningspunkt.

Vi ved fra de to tidligere udgaver i 2016 og 2017, at Havnens Dag tiltrækker masser af mennesker, som ellers ikke har sejlads og vandsport som en del af deres fritidsliv. På Havnens Dag har de mulighed for at udleve deres maritime drømme for en dag. Og hvem ved, om denne ene dag kan blive til mange flere?…

Derfor er det vigtigt, at vi som aktive i sejlklubberne støtter op om Havnens Dag og ser det som årets bedste chance for at inspirere nye grupper til at blive en del af vores fællesskab.

Jeg håber, at rigtigt mange af jer deltager den 9. juni og dermed bidrager til at formidle de gode historier og de fantastiske oplevelser, som sejlsporten byder på.

Søg penge til klubaktiviteter
I Dansk Sejlunion er vi begyndt at udsende nyhedsbreve - blandt andet fordi, det giver os mulighed for at kommunikere direkte om aktuelle temaer, der er væsentlige for sejlklubberne.

Et godt eksempel er information om puljer og støttemuligheder. I dette nyhedsbrev fortæller vi om DIF og DGI's foreningspulje, som her i maj er åbnet op for ansøgninger. Hele 45 mio. kr. til idrætslivet bliver fordelt hen over 2018.

Foreningspuljen er en oplagt støttemulighed for sejlklubber, der søger finansiering til konkrete projekter og initiativer. Dansk Sejlunions klubkonsulenter kan hjælpe med råd og vejledning om, hvordan I udformer jeres projekter, så de fremstår som støtteberettigede.

Kursskifte i Dansk Sejlunions ledelse
Midt i maj udsendte vi en meddelelse om, at sejlunionens generalsekretær de seneste fem år, Mads Kolte-Olsen, forlader jobbet, når hans åremålskontrakt udløber ved årets udgang. Bestyrelsen er inden for de nærmeste uger klar med et stillingsopslag med henblik på at rekruttere den kommende generalsekretær/direktør.

Derfor har bestyrelsen også besluttet at sænke farten på arbejdet med DS Strategi 2022, således at en ny leder kan være med til at sætte sit aftryk på strategien for den kommende periode.

God sommer – vi ses til VM
Jeg vil runde af med en stor tak til de mange frivillige i sejlklubberne, som hen over sommeren yder en indsats ved bl.a. kapsejladser og sommeraktiviteter for børn og unge.

Også ved VM i august - den største sejlsportsevent nogensinde i Danmark - vil masser af frivillige hænder fra sejlerdanmark udgøre en uundværlig del af stævnets afvikling.

Tak til jer, der har meldt jer som frivillige ved VM. Det bliver en gigantisk opgave for dansk sejlsport – men bliver også en fantastisk oplevelse, og jeg glæder mig til at møde mange af jer i Aarhus, når det går løs i august.

Når vi tænker lidt længere frem, vil jeg opfordre til også at sætte kryds i kalenderen ud for 16.-17. november, hvor vi afvikler Dansk Sejlunions Klubkonference i Vingsted – forberedelserne er allerede i gang. Flere af jer vil blive involveret i højere grad, end I plejer, med at udvikle en ny ramme for Klubkonferencen.

Jeg vil ønske jer alle i sejlklubberne en rigtig god og oplevelsesrig sommer.

Sejlerhilsen
Line