Dansk Sejlunion30. april 2018 11:30 af Flemming Ø. Pedersen

Forrygende første YOUNGSTERS-camp

Foto: Frederik Sivertsen

Med over 70 tilmeldte Youngsters fra hele landet - nogle med meget sejlererfaring og nogle, som aldrig før havde siddet i en sejlbåd - blev første YOUNGSTERS-camp afviklet hen over St. Bededagsferien. Det nye koncept kom stærkt fra land.

Horsens lagde i St. Bededagsferien hus, havn og vand til den første YOUNGSTERS-camp.

Masser af unge sejlere med vidt forskellige baggrunde og erfaringer havde taget turen til det østjyske for at sejle, lægge baner, skyde billeder og video og meget andet. Alt sammen forenet i det nye YOUNGSTERS-koncept, startet op i regi af Sejlsportsligaen og med støtte fra Hempel Fonden.

Video: Nikolaj Schwaner

"Vi har haft en forrygende weekend med ti fyldte J/70'ere på vandet fra fredag til søndag. Det har været super intenst. En masse unge kommer hjem med nogle oplevelser, de aldrig tidligere har haft, og jeg er sikker på, vi kommer til at se dem igen ved næste YOUNGSTERS-camp," fortæller Peter Wolsing, projektleder for Sejlsportsligaen.

Flere HELT nye
Blandt de unge var der flere, som aldrig tidligere havde sejlet. Et par af dem mødte tilmed op uden overhovedet at kende nogen på forhånd - de var stødt på YOUNGSTERS via Facebook og så det som en mulighed for at afprøve sejlsport.

"Jeg er stensikker på, at vi her i weekenden har skabt flere helt nye entusiastiske sejlere," fortæller Wolsing.

Én af dem er Jonas Steffensen, Horsens, der mødte op uden tidligere at have sejlet.  

"Bådene er bare er SÅ sjove at sejle i, og dem jeg er i båd med, lærer mig rigtig meget,” fortalte han oven på sit første møde med sejlsporten.

Video: Nikolaj Schwaner

J/70 - en ny oplevelse
Naja Bjørnholt fra Middelfart var blandt camp'ens lidt mere erfarne sejlere - dog uden tidligere at have sejlet J/70.

"Det har været sjovt at lære en J/70’er at kende, og jeg tror, det var en fordel, at jeg slet ikke vidste noget om den, da jeg kom - fordi så prøvede jeg noget nyt, i stedet for bare at gøre det, jeg plejer," fortalte hun om sin oplevelse.

De unge har taget konceptet til sig
For Sejlsportsligaen, der står bag YOUNGSTERS, er der næsten ikke en finger at sætte på weekenden.

"Helt overordnet er konklusion klar - de unge har taget konceptet til sig og skabt et miljø helt, som vi havde håbet. Derudover har det givet os en masse ideer at gå videre med inden næste camp på Oure i juli," siger Peter Wolsing og fortsætter:

"Vi har også lært, at de unge skal vende sig til at sejle flere sammen. Der er stor forskel på at sejle alene eller to i en jolle – og nu pludselig fire-fem i et crew. Her er J/70’eren en fantastisk båd, fordi den netop kræver et perfekt samspil, hvor alle har en rolle, og hvor der samtidig er fart i båden på en måde, som de unge ikke har oplevet før i en kølbåd."  

Næste YOUNGSTERS-camp er i Oure midt i sommerferien, 9.-12. juli. Tilmeldingen er åben HER