Dansk Sejlunion30. januar 2018 15:43 af Flemming Ø. Pedersen

Masser af TV fra VM i Aarhus

Nacra 17 i bølgerne ud for "Isbjerget" på Aarhus Ø. Foto: Mick Anderson

DR Sporten dækker VM-sejladserne til august. Det sker med bl.a. live-transmissioner fra de fire sidste dage med Medal Races.

Normalt er det kun ved OL hvert fjerde år, at sejlsporten for alvor fylder op på de danske TV-skærme. 2018 bliver en undtagelse – takket være VM i Aarhus for de ti olympiske klasser.

Tirsdag den 30. januar kunne DR Sporten og VM-organisationen afsløre, at DR kommer til at stå for live-transmissionerne til de danske TV-seere.

"VM er en stor begivenhed, som vi gælder os rigtig meget til at bringe videre til danskerne, og den passer rigtig godt til vores ambition om at samle danskerne, og om at dække sporten i hele Danmark," siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR med ansvar for sporten.

DR Sporten følger VM de første dage med reportager og massiv webdækning, mens de sidste fire dage med Medal Races dækkes via live-transmissioner.

DR flytter til Aarhus
Den 1. februar holder DR Sporten flyttedag – fra DR Byen på Amager til DOKK1 på havnen i Aarhus, hvorfra de daglige nyhedsudsendelser fremover sendes.

"VM foregår helt perfekt under en kilometer fra DRs nye sportsstudie i DOKK1, og det er vi selvsagt glade for. De otte kapsejlads-baner ligger lige uden for havnen med finalebanerne meget tæt på land. DR kommer selv til at lave et studie omkring udsendelserne, men detaljerne om det er endnu ikke helt afklaret,” forklarer Jan Rosendal, chefkonsulent i DR Medier.

Læs mere om DR's dækning af VM i Aarhus

VM-chef Klaus Natorp ser frem til samarbejdet med DR.

”Når VM i sejlsport afvikles til sommer, er en af målsætningerne, at arrangementet skal være en ”game changer”, hvor sejlsporten gøres mere folkelig og tilgængelig end tidligere set. Og dermed også mere seervenlig. Her er vi overbeviste om, at vi med DR har fundet den helt rette samarbejdspartner,” siger han.