Dansk Sejlunion4. februar 2018 18:42 af Flemming Ø. Pedersen

Lübeck på hospitalet med flænge efter Nacra-uheld

På billedet er det fra højre: Jamie Ryan (Lübecks kæreste), Gemma Jones (new zealandsk Nacra-sejler), lokal læge og Coen de Koning (landsholdets Nacra-træner). Foto: Lin Ea Cenholt

Landsholdssejler Christian Peter Lübeck er søndag blevet opereret i det ene ben på et hospital i Auckland. Han har pådraget sig en alvorlig flænge i benet, men er tilsyneladende sluppet uden yderligere men.

Den danske landsholds-Nacra med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er i øjeblikket på træningsophold i New Zealand. Søndag (4.2.) deltog de i et lokalt stævne, Oceanbridge NZL Sailing Regatta.

På et af lænsebenene, hvor farten er på sit højeste, knækker Lübecks trapezkrog. Han falder i vandet, roret rammer hans venstre ben og påfører ham en alvorlig flænge i benet.

Andre sejlere er hurtigt hos ham, og det samme er landsholdets Nacra-træner, Coen de Koning, som får ham fragtet i land, hvor en ambulance venter.

Søndag aften, lokal tid i Auckland, bliver han opereret. Det er en alvorlig flænge, men der er ikke brud og ingen tegn på øvrige læsioner.

Foreløbigt skal han blive på hospitalet de nærmeste dage. Dernæst venter nogle uger, hvor han skal forholde sig i ro, inden han igen forhåbentlig kan være klar til at genoptage træningen.

Christian Peter Lübeck har både før og efter operationen været i telefonisk kontakt hjem til Danmark med sin far, Peter Lübeck, der har bekræftet de ovennævnte og stadig foreløbige oplysninger.