Dansk Sejlunion20. januar 2018 18:07 af Flemming Ø. Pedersen

Fuldt hus på årets største kursusweekend

Hvert år i januar samler Dalum Landbrugsskole i Odense instruktør- og trænerkursister fra sejlklubber i hele landet. I år er holdene fyldt til sidste plads.

"Alle kursuspladser er solgt hurtigt i år. Vi har endda overbooket lidt for at få alle med," fortæller Mads Flyger, klubkonsulent og kursusleder for instruktør- og trænerkurserne, der afvikles 20.-21. januar på Dalum Landbrugsskole i Odense. 

"Det bekræfter billedet, som vi også så i sidste års Grandprix-serie med flere Optimister og 29ere, end vi har set de forudgående år. Der er tro på fremtiden i sejlklubberne," uddyber han. 

21Dalum200118

I alt er cirka 70 kursister samlet i Dalum - fordelt på tre hold, henholdsvis Instruktør 1 og 2 samt Træner 1.  

Mads Flyger fremhæver bl.a. Ho Bugt Sejlklub og Svendborg Sunds Sejlklub som to klubber, der i år begge har sendt mere end en håndfuld klubfrivillige til Dalum. 

35Dalum200118

"Det er rigtigt godt at se, at klubberne investerer i udvikling og kompetencer. Dygtige instruktører er en afgørende nøgle til at give børn og unge gode sejladsoplevelser," fastslår Mads Flyger og tilføjer:

"Vi har i år kursusister fra Ho Bugt i vest, Thisted Sejlklub i nord, Yachtklubben Furesøen i øst og Gråsten Sejlforening i syd. Så ja, jeg synes, vi har hele landet med."

49Dalum200118

I en Facebook-kommentar skriver Dansk Sejlunions formand, Line Markert, om fremmødet:

"Fedt, at så mange har lyst til at blive uddannede som trænere og give deres viden og sejlerglæde videre. Dygtige trænere er en vigtig forudsætning for at blive ved med at uddanne nye sejlere. Tak, fordi I investerer jeres fritid i vores fælles fremtid. I er med til at skabe Sejlerdanmarks fremtid. Og vores medaljehåb."

51Dalum200118

Modsat tidligere år ligger windsurf-kurserne i år forskudt, samtidig er træner-kurserne for sejlere på udvalgte hold henlagt til kraftcentrene.

Samlet betyder det et lidt mindre pres i Dalum - men det er stadig årets største kursusweekend i Dansk Sejlunion.

45Dalum200118