Dansk Sejlunion8. oktober 2017 19:28 af Flemming Ø. Pedersen

Anne-Marie Rindom vinder EM-sølv i Laser Radial

Anne-Marie Rindom på podiet som EM-sølvvinder 2017. I midten europamester Marit Bouwmeester (NED) og til højre bronzevinder Vaseleia Karachaliou (GRK). Foto: Laura Carrau

Danskeren skabte spænding om guldet helt til målstregen i sidste sejlads - til sidst slået med blot et enkelt point. Sølvet er Rindoms første EM-medalje i karrieren.

Anne-Marie Rindom kan rejse hjem fra Laser Radial-EM med den sølvmedalje, som hun har ligget til  gennem stort set hele stævnet i Barcelona.

Efter at have vundet VM-guld i 2015 og bronze ved både VM og OL i 2016 kan den 26-årige Horsens-sejler nu for første gang også føje en EM-medalje til samlingen.

EM-medalje manglede
"Jeg er bare superglad. Det er en medalje, som jeg synes, jeg manglede. Og nu lykkedes det efter en uge, hvor jeg har sejlet rigtigt godt. Især i dag (søndag, red.) havde jeg virkelig en fed følelse af at være tilbage på noget af mit allerbedste. Jeg havde is i maven til sidst, den følelse har jeg manglet lidt i år, men nu var den her igen," sagde Anne-Marie Rindom.

Rindom lagde stærk ud søndag med at vinde første sejlads og dermed stort set lukket hullet op til den førende hollænder, Marit Bouwmeester, der sluttede som ti'er.  

Dermed var pludselig blot to mellem Rindom og Bouwmeester, men begge blev samtidig presset bagfra af græske Karachaliou, der rykkede tæt på i det samlede regnskab.

Tæt guldduel
I sidste sejlads lå de tre førende et stykke nede i feltet. Rindom var indtil det afsluttende lænseben omkring ti både foran Bouwmeester - i dét moment nok til EM-guld. 

Men på lænseren viste Bouwmeester, der er regerende verdens- og olympisk mester, sin klasse ved at hente en stribe både og gå i mål som 18'er, lige bag Rindom på 17. pladsen.

Således guld til Bouwmeester og sølv til Rindom. Blot ét point efter.  

Se alle resultater og slutstilling fra EM

Kunne ikke gøre mere
"Det er selvfølgelig lidt ærgerligt at være så tæt på guldet. Men omvendt, jeg kunne ikke selv have gjort mere, og når man tænker på, hvor tæt det er mellem alle de førende, så er jeg bare rigtig glad for og stolt over at komme hjem med en sølvmedalje," sagde Rindom.  

Allerede om få dage drager Rindom til Japan, hvor hun både skal sejle World Cup og efterfølgende er hun til start ved Enoshima Olympic Week, et stævne, der afvikles på de kommende OL-baner ved Tokyo.

Unge danskere på vej frem
Laura Kragh Frederiksen sluttede som næstbedste dansker på en 33. plads (34 og 40, søndag), mens Anna Munch med 26 og 14 på sidstedagen til en samlet 38. plads. Gode resultater og værdifuld erfaring fra flere dages sejladser i guldfeltet for de to unge danskere, begge blot 19 år.