Dansk Sejlunion1. oktober 2017 21:15 af Henrik Tang

DM i holdsejlads for Optimist afgjort i hjertet af København

Mogens Hansen

I weekenden d. 30. sept. og 1. okt. var Søernes Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub vært ved DM i holdsejlads for Optimist – et stævne som tiltrak sig meget opmærksomhed i hjertet af København.

Kan man se sejlsport fra Danmarks mest trafikerede gadehjørne – nærmere bestemt hjørnet af Gyldenløvesgade og Nørre Søgade ved Søpavillionen i hjertet af København? I weekenden var svaret ”ja”, da 11 hold fra 7 sejlklubber havde sat hinanden stævne til DM i holdsejlads for Optimist på Peblinge Sø. Dermed fik ca. 60 sejlere den unikke oplevelse af at sejle kapsejlads i hjertet af Danmarks hovedstad - og publikum fik mulighed for at høre om begivenhedernes gang og om sejlsport med livespeak begge dage.

Holdsejlads er særdeles lærerigt i forhold til kapsejladsregler og dét at samarbejde for at opnå de bedste resultater for hele holdet. Grundlæggende drejer holdsejlads sig om at få hele holdet med - og ikke bare selv at sejle hurtigt. Det blev også tilfældet i mange af sejladserne til dette års DM i holdsejlads for Optimist. I afgørelsens time om 1. og 2.-pladsen måtte kapsejladsledelsen se sig nødsaget til at kalde til en ”om-sejlads”. End ikke efter at have gennemset video fra måltagningen i en sejlads, hvor 6 både gik i mål inden for 2 sekunder, var det muligt at afgøre en vinder af sejladsen. Efter at have gennemført en opfølgende sejlads trak et hold fra KDY det længste strå mod et hold fra Hellerup Sejlklub.

De deltagende klubber til DM i holdsejlads for Optimist var:

Kongelig Dansk Yachtklub Egå Sejlklub
Hellerup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub

Team Fyn (Faaborg Sejlklub og Thurø Sejlklub) Sletten Bådeklub

Se resultater fra stævnet her. Og se ikke mindst det store fotogalleri herunder, hvor billederne fortæller sin egen historie om den særlige oplevelse for såvel sejlere som publikum til DM i holdsejlads for Optimist.
(Fotos: Mogens Hansen).

Hold DM for Optimist 2017