Dansk Sejlunion17. august 2017 11:34 af Flemming Ø. Pedersen

Nydesignede medaljer ved årets DM’er

Dansk Sejlunions nye medaljesæt - overrækkes fra nu af ved alle DM-stævner.

Dansk Sejlunion relancerer nu DM-medaljerne i et nyt design. Medaljens form refererer til en skødeblok – på den måde bliver medaljen mere ”personlig” for sejlsporten.

I den kommende weekend (19.-20. aug.) bliver der kåret nye danmarksmestre i hele ni bådklasser.

Alle nye medaljetagere får det til fælles, at de som de første får overrakt Dansk Sejlunions nydesignede DM-medaljer.

”Det nye design tager afsæt i den eksisterende medalje med DS-logoet og vandet, men i en nyfortolket udgave,” forklarer Joakim Rechnitzer, Dansk Sejlunions kommunikationskonsulent, der er arkitektuddannet og har stået for designet af den nye medalje.

”Den vigtigste ændring er medaljens form, som i det nye design refererer til skødeblokken, der i sig selv er et fællestræk ved alle sejlbåde uanset størrelse og alder. Formen giver medaljen et direkte link til sejlsporten på en måde, der adskiller den fra alle andre medaljer,” uddyber han. 

Flere justeringer
Også på flere andre punkter skiller den nye medalje sig ud fra den hidtidige. Guldmedaljen har fået en mat overflade i stedet for en skinnende, farven på båndet skifter fra rød-hvidt til to blå nuancer (fra Dansk Sejlunions farveskala), og på bagsiden er der indgraveret en maritim hilsen i form af en tovkrans.

 Dsc0717xxaaw

Gamle og nye medaljesæt side om side

Fra nu af vil alle sejlsportens nye danmarksmestre i både DIF- og DS-regi få overrakt de nye medaljer – foruden, at guldvindere ved DIF-DM’er som hidtil vil få overrakt DIF’s guldmedalje.

 Dsc0704xxaaw

Bagsiden af medaljen har en indgraveret tovkrans rundt om en fordybning, hvor der indsættes en plakette tilpasset hvert enkelt DM 

Nye medaljer til nye mestre
De første modtagere skal findes i den kommende weekend, 19.-20. august, hvor ni klasser afgør årets DM. I både Nyborg og Vejle er flere klasser samlet ved samme stævne:

DIF DM - Finnjolle, Nykøbing Sjælland Sejlklub
DS DM - BB 10-meter, Scankap 99 og Ylva, Nyborg Sejlforening
DS DM - Spækhugger, S/K Lynetten
DS DM - IF-båd, Præstø Sejlklub
DS DM - Express og L23, Sejlklubben Neptun Vejle
DS DM - Melges 24, Hellerup Sejlklub

Fire klasser – Drage, H-båd, 505 og CB66 – har allerede afviklet DM 2017. Her vil alle podieplacerede sejlere få de nye medaljer sendt pr. efterbevilling.