Dansk Sejlunion29. juni 2017 16:32 af Flemming Ø. Pedersen

Tæt dansk stævnekalender over sommeren

Vallensbæk-sejlerne Theis Coling og Philip Larsen stiller op ved Formula 18-VM på hjemmebane. Foto: Jasper van Staveren

Her er din guide til sommerens store mesterskabsstævner i Danmark.

En række danske sejlklubber er i sommerens løb vært for mesterskabsstævner i de internationale bådklasser. Her er en oversigt over de stævner, du kan følge i juli og august.

Starbåd VM, 2.-8. juli, Troense
Indtil 2012 var Starbåden den ældste bådtype på det olympiske program. Trods mistet OL-status lever Starbåden videre i bedste velgående, og i begyndelsen af juli mødes verdenseliten ved årets VM, der afvikles på Tåsinge med Troense Bådlaug som vært. Godt 80 startende både fra 16 nationer - også 12 danske besætninger er med.

Starbåd VM's hjemmeside

Star VM på Facebook

Formula 18, 8.-15. juli, Vallensbæk
Hele 140 startende Formula 18-katamaraner fra 22 nationer kommer til Vallensbæk midt i juli for at sejle VM. Det bliver et spektakulært stævne med de mange, hurtige to-skrogs-både, der fordeles på flere felter, og hvor Vallensbæk Kommune har haft gravemaskiner sendt i arbejde med at udjævne 300 meter strand til bådene. Ti danske både er til start, bl.a. de stærke katamaran-brødre Daniel og Nikolaj Bjørnholt.

Formula 18 VM's hjemmeside

F18 VM på Facebook     

X-35 VM, 15.-18. juli, Skovshoved
KDY er vært, når X-35-klassen afvikler VM over fire dage midt i juli. Stævnet sejles ud for Skovshoved.

X-35 Class' hjemmeside

X-35 på facebook    

Contender VM, 15.-21. juli, Sønderborg
Contenderen er den eneste enmandsjolle med trapez, der afholder VM. På verdensplan er det en udbredt jolletype - og altid med store felter ved EM og VM, seneste tal siger 115 tilmeldte til VM, der arrangeres af Sønderborg Yacht-Club. Contenderen er en klasse, hvor danske  sejlere traditionelt blander sig i medaljekampen, senest understreget med en suveræn Kieler Woche-sejr til Aabenraa-sejler Jesper Nielsen.

Contender VM's hjemmeside

Contender VM på Facebook   

OK-jolle EM, 25.-29. juli, Faaborg
Juli slutter af med OK-jollernes EM i det sydfynske med Faaborg Sejlklub som arrangør. Fire uger før stævnet er omkring 130 sejlere tilmeldt start, og med OK-jollens store popularitet i Danmark er der naturligvis masser af danske navne på startlisten.

OK-jolle EM's hjemmeside

OK-jolle EM på Facebook

49er, 49erFX, Nacra 17 EM, 27. juli - 4. aug., Kiel
Ganske vist ikke i Danmark - men tæt på - sejles et af årets mest markante stævner blandt OL-bådene, når de to 49er-klasser og Nacra 17 afvikler fælles EM-stævne. For alle tre klasser bliver dette de første mesterskabsmedaljer, der uddeles siden OL i Rio. Kieler Yacht-Club er vært for det hele.

Kieler Yacht-Clubs stævneside

Folkebåd Gold Cup, 7.-10. august, Kerteminde
Folkebåden fylder 75 år i 2017 - og det bliver bl.a. markeret ved Gold Cup, klassens uofficielle VM, der sejles ud for Kerteminde i begyndelsen af august. Masser af danske og tyske besætninger stiller op, dertil en del svenskere og finnner og enkelte briter og estere vil også være i blandt.

Folkebåd Gold Cup's hjemmeside

VM testevent, 6.-13. august, Aarhus
De ti olympiske klasser kommer til Aarhus i august 2018 for at sejle om VM-medaljer og OL-nationspladser. Det bliver et gigantarrangement med cirka 1500 sejlere fra 100 lande. VM's generalprøve afvikles allerede i år, når de ti klasser er indbudt til testevent, der sejles på de kommende VM-baner - dog med færre deltagere.

Aarhus 2018's hjemmeside

Aarhus 2018 på Facebook