Dansk Sejlunion22. juni 2017 09:37 af Flemming Ø. Pedersen

Fire danske sejre ved Kieler Woche

Jørgen og Jacob Bojsen-Møller - suveræne i 505-klassen ved Kieler Woche. Foto: Okpress

Overbevisende danske præstationer blandt de mange danske sejlere, der var til start ved årets Kieler Woche for de internationale klasser.

Det er 33 år siden, Jørgen og Jacob Bojsen-Møller, Hellerup Sejlklub, sejlede ved OL for Danmark (Flying Dutchman, 1980 og 1984). At de stadig er sejlere fra øverste hylde, har de i denne uge bevist endnu en gang med en suveræn opvisning i 505-klassen ved Kieler Woche.

Fem prikker og fire 2. pladser i de 11 sejladser - og en urørlig samlet 1. plads blandt de 38 startende både...

Der var yderligere tre danske sejre i Kiel, hvor de internationale klasser sluttede deres Kieler Woche onsdag.

Livbjerg i særklasse
I Europe var det (naturigvis!) den flerdobbelte verdensmester Anna Livbjerg (bill.), Kaløvig Bådelaug, der sluttede øverst på podiet - efter en serie med tre prikker, fem 2'ere og en 5'er som fratrækker!.. Der var langt ned til de næste..

Livbjerg Okpress2

Ti sejladser i top-6
Suveræn var også Jesper Nielsen (bill.), Aabenraa Sejl Club, i Contender-klassen med en serie, hvor alle hans ti tællende placeringer var i top-6, bl.a. tre prikker. I samme klasse sluttede Jakob Kristensen, Hellerup Sejlklub, på 4. pladsen.

Jespernielsen Okpress2

Hele 13 danske sejlere var med blandt de 53 startende Contendere - og feltet kan nu sætte kursen lidt nordpå mod Sønderborg Yacht Club, der 15.-21. juli er vært for Contender-klassens VM 2017. Udsigt til et flot felt - næsten 100 både er tilmeldt start på nuværende tidspunkt..

Sejr til Folkebåd fra Kolding Sejlklub
Fjerde danske sejr ved Kieler Woche leverede Per Jørgensen, Kristian Hansen og Bent Mallemuk Nielsen, Kolding Sejlklub, som med bl.a. seks prikker sejrede sikkert hos Folkebådene. Der var 15 både til start - 14 tyskere og én dansker...

Ligesom Contenderne har også Folkebådene et stort stævne i Danmark i sommerens løb. Folkebåden fylder 75 år i 2017 - og det bliver markeret ved klassens Gold Cup, 6.-10. august, med Kerteminde Sejlklub som vært.

Johan Schubert - 2'er i Laser 4,7
Også to danske 2. pladser i Kiel. I Laser 4,7 var Johan Schubert (bill.), Horsens Sejlklub, eneste dansker blandt 74 startende Lasere - det lod han sig ikke gå på af. Flot samlet 2'er.

Schubert Okpress2

Dansk 2. plads i Formula 18
Ligeledes dansk 2. plads i Formula 18, hvor Magnus Nicolaisen og Jesper Vogelius, Kaløvig Bådelaug, sluttede på næstøverste trin. Formula 18 er ydeligere en klasse, der kommer til Danmark i sommerens løb.

Vallensbæk Sejlklub er vært for Formula 18 VM i dagene 11.-15. juli. Her venter arrangørerne op til 140 både fra mere end 20 lande til start - det bliver et medrivende syn med de mange kvikke katamaraner i kamp om placeringerne..

Førnævnte Jesper Vogelius har en fuldt booket Kieler Woche - i ugens anden halvdel sejler han Nacra 17 med Josephine P. W. Frederiksen - 10. plads efter dag ét.

Danskere nr. 4 og 8 i OK
I OK-klassen var der naturligvis også danskere til start i Kiel. Bo Reker Andersen, Hellerup Sejlklub, sluttede som bedste dansker på 5. pladsen, mens Jørgen Holm, Kaløvig Bådelaug, blev 8'er.

Og ja, rigtigt gættet. OK-klassen har OGSÅ et mesterskabsstævne i Danmark i denne sommer. Det handler om EM - og sejles på Sydfyn med Faaborg Sejlklub som vært. Tidspunktet er 25.-29. juli.

Endelig skal det med, at Frederik Fomsgaard og Mads Fuglbjerg, Aarhus Sejlklub, sluttede som bedste danske besætning i 29er-klassen med en samlet 8. plads..

ALLE resultater fra Kieler Woche findes i linket her - også de mange danske placeringer, som ikke er nævnt her i opslaget.