Dansk Sejlunion11. juni 2017 11:28 af Flemming Ø. Pedersen

Danskere i stort tal mødte vandet på Havnens Dag

Åben båd i Kolding Nordhavn - med indlagt sejltur, hvor skipper her er i gang med at guide gæsterne før afgang.

Vejret holdt, heldigvis! Det gav mange steder stor tilstrømning til Havnens Dag og de mange gratis aktiviteter, der var klargjort til de mange besøgende.

Lørdag skyllede Havnens Dag-bølgen ind over landet i mere end 70 havne, og danskere i alle aldre fik muligheder for at prøvesmage nogle af de utallige aktiviteter, der knytter sig til fritidslivet på, ved og i vandet.

Blandt andet i Bogense på Nordfyn, hvor anslået 5000 gæster lagde vejen forbi marinaen i dagens løb.

038Havnensdag Bogense100617

Åben båd i Bogense - med sejltur inkluderet

”Her og nu kan vi konstatere, at vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra havnens gæster. Der var meget for dem at tage til del i, og interessen var stor, flere aktiviteter oplevede kødannelser. Især børnefamlierne gav udtryk for, at de havde en god dag, fortæller Tina Beck Brems fra Nordfyns Erhverv og Turisme til Fyens Stiftstidende.

047Havnensdag Midfart100617

Prøveture i kajakker var et tilløbsstykke i Middelfart

I Kolding var der aktiviteter både på Sydhavnen og Nordhavnen – hvor sidstnævnte er hjemsted for Kolding Sejlklub. Allerede klokken 10 om formiddagen var parkeringspladsen ved Nordhavnen godt fyldt op.

”Vi regner med, at der kommer omkring 1000 besøgende forbi (Nordhavnen, red.). Vi vil gerne åbne folks øjne op for, hvor fantastisk vand er at være i,” sagde Arndt Nørgaard, formand for Kolding Sejlklub, tidligt på dagen til Jyske Vestkysten.

Kolding Sejlklub havde blandt andet sejlerskolens Folkebåde på vandet med gæster – som foruden oplevelsen også fik et tilbud om et sejlerkursus med hjem fra Havnens Dag.

059Havnensdag Kolding100617

Gæster til kaj efter tur i én af Kolding Sejlklubs Folkebåde

På Sydhavnen i Kolding var bl.a. en dykkerskole og Marinehjemmværnet på plads, ligesom også Kolding Strandjagtforening slog dørene op.  

Kolding bød på én af dagens mest spektakulære aktiviteter, da en redningshelikopter gennemførte en redningsøvelse ved at hive en mand op fra havnebassinet.

067Havnensdag Kolding100617

Bjærgningssøvelse med helikopter i Kolding

På forhånd var målet at få 100.000 gæster på besøg i havnene rundt om i landet. Indrapporteringer fra havne de kommende dage (efter 10.6.) vil vise, om målet blev nået. 

Galleriet herunder viser glimt fra Havnens Dag i Bogense, Middelfart, Kolding og Brejning.

Havnens Dag 2017