Dansk Sejlunion17. maj 2017 19:32 af Henrik Tang

Grandprix med træningslejr som optakt

Henrik Tang, Dansk Sejlunion
Foto: Henrik Tang, Dansk Sejlunion

I weekenden d. 20.-21. maj afholdes sæsonens andet Dansk Sejlunion Grandprix med træningslejr som optakt.

Anden afdeling af Dansk Sejlunion Grandprix står for døren. 134 sejlere har tilmeldt sig stævnet, som afholdes i weekenden d. 20.-21. maj, hvor Frederikssund Sejlklub og Jægerspris Sejlklub er gået sammen om at afholde Grandprix i forbindelse med stævnet ”Haldor Topsøe Cup”.

Foruden deltagelse af de mest aktive junior- og ungdomsklasser i Dansk Sejlunions Grandprix-serie afholdes der til "Haldor Topsøe Cup" kapsejlads for så at sige alle niveauer i de mest aktive junior- og ungdomsklasser. I den ene ende af skalaen deltager flere af de Olympiske klasser, mens der i den anden ende af skalaen er kapsejlads for C- og B-Optimist. I den forstand udgør stævnet rammen for kapsejlads efter ”Den Danske Model” i sin videste udstrækning.

Træningslejr som optakt til Grandprix

Som optakt til Dansk Sejlunion Grandprix og ”Haldor Topsøe Cup” afholder Dansk Sejlunion en åben træningslejr for alle jolleklasser fra onsdag til fredag med temaet ”Sejlads i strømfyldt farvand”. Farvandet i den smalle del af Roskilde Fjord giver nogle gode betingelser til at træne i farvand med ret forskellige – og meget udfordrende – strømforhold. Frederikssund Sejlklub, som ligger i én af de smalleste dele af Roskilde Fjord, udgør derfor basen for træningslejren, der har deltagelse af 42 sejlere, herunder Landsholdssejlere.

Se video om træningslejren - med sportschef Thomas Jacobsen 

Flere nye tiltag i setup om Grandprix-stævner

I forbindelse med sæsonens første Grandprix-stævne i Kolding d. 6.-7. maj blev Facebook-gruppen "Dansk Sejlunion Grandprix" lanceret. I Facebook-gruppen kan alle sejlere, trænere, forældre mfl. bidrage med at dele deres oplevelser til Grandprix-stævner. Facebook-gruppen vil også være platform for formidling af relevant information fra arrangører under stævner, herunder eksempelvis løbende resultatformidling. Tilmeld Facebook-gruppen ”Dansk Sejlunion Grandprix” og følg med …

Et andet nyt tiltag er, at der efter hvert Grandprix-stævne bliver gjort status over en samlet stilling i en Grandprix-rangliste. Resultater for de enkelte stævner og den samlede stilling vil fremgå via "Grandprix-sektionen" på sejlsport.dk. Når stævneresultat og Grandprix-rangliste er opdateret, vil dette blive kommunikeret ud via den nye Facebook-gruppe ”Dansk Sejlunion Grandprix”.

Se "Grandprix-sektion" på sejlsport.dk samt stævneresultater og Grandprix-rangliste på bannere herunder.

DS Træningslejr - Frederikssund 2017