Dansk Sejlunion17. januar 2017 14:40 af Flemming Ø. Pedersen

Dansk hold udtaget til Youth America’s Cup

Træning til Youth America's Cup. Foto: Tristan Stedman

Youth Vikings Denmark er med på startlinjen, når ungdomsudgaven af America’s Cup sejles i juni.

2017 er America’s Cup-år. Sejladserne om et af verdens ældste sportstrofæer foregår i juni ud for Bermuda med syndikater fra seks nationer på startlisten.

Sideløbende med America’s Cup sejles ungdomsudgaven Youth America’s Cup – for sejlere i alderen 19-24 år - og det bliver i år for første gang med et dansk team på startlinjen.

Mandag (17.1.) offentliggjorde Youth America’s Cup en liste med 12 udtagne teams fra 12 nationer – heriblandt danske Youth Vikings Denmark.     

"Ubeskrivelig fornemmelse"
“Det er en ubeskrivelig god fornemmelse – efter tre måneders hårdt arbejde – endeligt at være udtaget,” lyder den samstemmende kommentar fra team’ets to holdledere, Daniel Bjørnholt og Mads Emil Lübeck.

”Vi vil gerne sige stort tak til de sponsorer, der allerede har givet deres støtte til os, herunder Extreme Challenger, Lundgrens advokater, Per Falholt Global R&D Advisory Services, Asseco Danmark og KDY,” siger de videre.

Forberedelser længe undervejs
Et bruttohold af unge danske sejlere har allerede forberedt sig gennem længere tid, bl.a. med træningsophold i Sydeuropa, for derigennem at blive klar til at træde ind i den prestigefulde og actionmættede event, hvor der skal sejles i 45-fods foilende katamaraner.   

“Vi har allerede brugt utroligt meget tid og lagt rigtig mange kræfter i projektet. Derfor er vi meget stolte over at vide, det bliver en realitet,” lyder det fra Mads Emil Lübeck og Daniel Bjørnholt.

Sponsor
I sagens natur er det en kostbar satsning, og de unge sejlere er fortsat på intens jagt efter yderligere sponsorer, der kan bakke op om det ambitiøse projekt. Jo flere sponsorer, jo bedre forberedelsesmuligheder og dermed forudsætninger for at opnå et godt resultat for dansk sejlsport, når det i juni går løs ud for Bermuda.  

Det er anden gang, Red Bull Youth America’s Cup afvikles. Første gang var i 2013. Også dengang var et dansk team med i udtagelserne, men nåede ikke med i den endelige event.