Dansk Sejlunion12. december 2016 09:52 af Flemming Ø. Pedersen

Rindom slutter året med World Cup-sølv

De tre medaljevindere i Melbourne. Anne-Marie Rindom til højre med sølv om halsen. I midten guldvinder Marit Bouwmeester (NED) og til venstre Emma Plasschaert (BEL). Foto: Sailing Energy

Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom sluttede et begivenhedsrigt 2016 med en sølvmedalje ved World Cup-finalerne i Melbourne.

Med både OL- og VM-bronze i løbet af 2016 har Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom cementeret sin position som ét af dansk sejlsports stærkeste kort i disse år. 

Se slutstillingen fra Melbourne

Det blev på ny understreget ved den forløbne uges World Cup-finaler i Melbourne, Australien, hvor Rindom søndag sluttede året af med at vinde sølv – efter et stævne, hvor hun ugen igennem duellerede om førstepladsen med den hollandske OL-guldvinder Marit Bouwmeester.

Rindom-sejr i Medal Race
Som ved OL var det også denne gang hollænderen, der sluttede øverst på podiet. I det afsluttende Medal Race, søndag, var Rindom den eneste, der kunne true Bouwmeesters føring. Trods det indbyrdes taktiske spil sluttede de to OL-duellanter som nummer et og to i finalesejladsen – med danskeren først over målstregen.

Elvstrøm mindet i Melbourne
Det var i Melbourne, at nyligt afdøde Paul Elvstrøm i 1956 vandt den tredje af sine fire OL-guld. Nyheden om hans bortgang faldt midt under stævnet og blev kraftigt markeret med overskrifter, mindeord og dedikationer i stævnets officielle pressemeddelelser i et omfang, der næppe tidligere er set tilsvarende.

Succesfuldt 2016 for de danske sejlere
Anne-Marie Rindom var eneste danske sejler til start i Melbourne. Siden OL i august har hun holdt en længere pause frem til begyndelsen af november, hvor hun genoptog Laser Radial-træningen.

2016 har generelt været et succesfuldt år for de danske sejlere - med i alt syv medaljer ved mesterskabsstævner i de olympiske klasser.

Foruden Rindoms OL- og VM-medaljer tæller listen OL-bronze og EM-guld til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i 49erFX samt VM-sølv til Anne-Julie og Maiken Foght Schütt ligeledes i 49erFX. Dertil VM-sølv i Nacra 17 til Anette Viborg og Allan Nørregaard samt VM-sølv til Jonas Høgh-Christensen i Finnjolle.

Næste store opgave for de danske landsholdssejlere bliver World Cup-stævnet i Miami, USA, i slutningen af januar 2017.