Dansk Sejlunion7. december 2016 21:25 af Flemming Ø. Pedersen

Legenden, sejleren, mennesket Paul Elvstrøm

Paul Elvstrøm modtog et utal af hædersbevisninger. Bl.a. her i 1990 den fornemme Beppe Croce Trophy fra ISAF, overrakt af daværende præsident Peter Tallberg.

Læs det sidste og de seneste mange års eneste interview med Paul Elvstrøm. Interviewet gav han til sit barnebarn, journalist Katrine Elvstrøm Krause, i forbindelse med Dansk Sejlunions 100 års jubilæum i 2013.

"Jeg kan huske engang, hvor jeg så to joller, der lå og racede foran huset lige før en tordenbyge. Der var helt fladt vand. De planede ikke rigtigt, men de sejlede stærkt på det flade vand, inden søen kom rigtigt op. Det er noget, jeg kan huske. Jeg var meget misundelig på dem." 

Med de ord beskriver Paul Elvstrøm nogle af de allerførste erindringer, han fra sin tidlige barndom har om sejlsporten.

Elvstrøm levede tilbagetrukket de sidste mange år og takkede pænt nej til alle henvendelser fra pressen. Med én undtagelse.

I 2013 lod han sig interviewe af en journalist med hvem, han havde en særlig relation - Katrine Elvstrøm Krause, hans eget barnebarn. 

Læs også "Paul Elvstrøm - The Greatest", et hyldestportræt skrevet af Gary Jobson, amerikansk topsejler og journalist

Dét kom der en enestående fortælling ud af - som blev publiceret i Dansk Sejlunions 100 års jubilæumsbog fra samme år. 

Interviewet slutter med et spørgsmål til Elvstrøm om, hvad der har betydet allermest for ham i den lange karriere. Han kigger eftertænksomt ud af vinduet og svarer efter et par minutter...

"Oplevelsen. Konkurrencen. Sømandskabet"...

Læs hele det unikke interview med Paul Elvstrøm herunder: