Dansk Sejlunion13. november 2016 14:46 af Flemming Ø. Pedersen

Kim Andersen valgt som ny præsident for World Sailing

Kim Andersen på podiet i Barcelona - i minutterne efter, han søndag (13.11.) blev valgt som ny præsident for World Sailing. (Foto: World Sailing)

De næste fire år kommer sejlsporten på verdensplan under dansk ledelse. 59-årige Kim Andersen vandt søndag et tæt kampvalg om præsidentposten i World Sailing ved organisationens generalforsamling i Barcelona.

Med 30 medaljer er sejlsport Danmarks stærkeste OL-disciplin gennem tiderne. Nu er der for første gang også en dansker i spidsen for den internationale sejlsport på det organisatoriske niveau.

Søndag (13.11.) vandt 59-årige Kim Andersen kampvalget om præsidentposten i World Sailing. Det blev en kendsgerning efter to valgrunder ved organisationens generalforsamling i Barcelona.

To valgrunder
I første runde opnåede Kim Andersen 44 stemmer mod 43 til den hidtidige præsident, Carlo Croce fra Italien. Der var 11 stemmer til den tredje kandidat, Paul Henderson, Canada, som herefter var ude af afstemningen.

I anden runde blev valget afgjort med 52 stemmer til Kim Andersen mod 46 til Carlo Croce.

"Jeg takker for den støtte, jeg har modtaget, og jeg vil love at arbejde målrettet de næste fire år frem. Vi er nået langt inden for sejlsporten, men jeg er overbevist om, at vi kan gøre det endnu bedre. Mit fokus bliver at booste sejlsportens OL-status, at skabe global vækst for sporten samt at sikre større gennemsigtighed," sagde Kim Andersen i en kort takketale til de delegerede umiddelbart efter valget.

OL-klasser indstillet til genvalg
Foruden præsidentvalget blev en række beslutninger truffet på generalforsamlingen. Blandt andet vil World Sailing indstille til IOC, at OL-sejladserne i Tokyo 2020 bliver med de samme ti bådklasser som ved OL i Rio.

Dog vil der efter alt at dømme ske visse justeringer i de enkelte klasser, således at sejlsporten imødekommer IOC's erklærede mål om at sikre en ligelig kønsfordeling mellem kvinder og mænd.

Kim Andersens baggrund
Kim Andersen har sejlet siden 12-års-alderen. Han er medlem af Kongelig Dansk Yachtklub og har repræsenteret Danmark ved mere end en 20 EM- og VM-events, og bl.a. vundet EM-guld i Drage i 2011 samt EM-bronze i 2013.

Han var holdleder for de danske OL-sejlere ved legene i Sydney, 2000, og blev samme år valgt ind i ISAF Council (World Sailing hed tidligere ISAF, hvor Council er organisationens øverste organ).

Siden 2012 har han været chairman for ISAF/World Sailings Equipment Committee. I det civile liv er Kim Andersen Vice President i MT Højgaard, han er 59 år og har bopæl i Rungsted.