Dansk Sejlunion22. november 2016 17:55 af Henrik Tang

90 repræsentanter var til Vild med Vand workshops

Henrik Tang, Dansk Sejlunion
Foto: Henrik Tang, Dansk Sejlunion

Projektet ”Vild med Vand” har lagt den første sæson med vandaktiviteter bag sig med flotte resultater. Lokalt bæres projektet i vid udstrækning af frivillige kræfter i de 55 havne, der har dedikeret sig til at invitere ind til åbne vand-aktiviteter på de danske havne.

For godt et år siden søsatte Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, FLID, projektet ”Vild med Vand”, som støttes af Nordea Fonden. Projektets formål er vække maritime drømme via aktiviteter og gode oplevelser på havnen og havet for et bredt udsnit af befolkningen.

Lokale kræfter løfter i flok

I ”Vild med Vand”-projektet mobiliseres lokale kræfter, der i udvalg bestående af havnens interessenter skaber fundamentet for aktiviteter og oplevelser. En stor del af de lokale udvalg har i den seneste tid deltaget i workshops med henblik på at være klar til at invitere befolkningen ind til flere aktiviteter på de danske havne fra foråret 2017.

”Vild med Vand”-projektlederne Lone Burchardt og Christian Steffensen udtrykker begejstring for energien i de lokale udvalg, hvor ikke mindre end godt og vel 90 repræsentanter har deltaget i workshops i henholdsvis Fredericia, Aalborg, Helsingør og Roskilde gennem den seneste tid – en deltagelse, der tegner godt for de næste tiltag i projektet:

Projektleder for Vild med Vand, Lone Burchardt fortæller: ”Det er at fantastisk at afholde workshops, hvor deltagerne er så aktive. Der var stor passion for Vild med Vand-projektet blandt de fremmødte, og det tegner godt for projektets fremtid”.

20161109_180233

Temaer for workshops i stærk kombination

Erfaringerne fra projektets første sæson og begrebet ”Frivillighed” var blandt andet temaer på de netop afholdte workshops for de lokale Vild med Vand-udvalg – en kombination, som ser ud til at udvikle projektet i 2017, fortæller projektleder for "Vild med Vand", Christian Steffensen: ”Kombinationen af information om projektet, erfaringsudveksling mellem deltagerne og temaet ’frivillighed’ ser ud til at være en god model i forhold til at udvikle videre på første sæsons gode erfaringer. Vi kan se på deltagernes tilbagemeldinger, at de har haft stort udbytte af workshoppen – og det er vigtigt for os for at holde fremdrift i projektet”.

Udover flere workshops for ”Vild med Vand”-udvalgene til foråret er et af projektets store milepæle Havnens Dag, der i 2017 afholdes lørdag d. 10. juni. I 2016 var der ca. 60.000 gæster til Havnens Dag på de daværende 41 deltagende Vild med Vand-havne.

Se video med Havnens Dag 2016 herunder.


Mindst 55 havne er klar i 2017

Ved udgangen af sæsonen 2016 tæller ”Vild med Vand”-projektet 55 havne. Havne eller klubber, der endnu ikke har meldt sig til projektet, men er nysgerrige på de mange muligheder, kan få uddybende information ved at kontakte projektlederne for ”Vild med Vand”, der gerne lægger vejen forbi havne og klubber. Se mere om Vild med Vand projektet og find kontaktoplysninger ved at trykke på banner herunder.

650px _VMV_Velkommen _på _havnen _Nordea _u _payoff