Dansk Sejlunion27. september 2016 13:37 af Henrik Tang

Perfekte forhold til TORM DM

I Weekenden d. 24.-25. sept. var Skælskør Amatør-Sejlklub vært ved efterårets største jollestævne.

I år blev TORM DM for Feva XL, Laser Radial, Europe og 29er afholdt i forbindelse med Harboe Cup, som er efterårets største stævne for jollesejlere. Skælskør fik besøg af ca. 800 mennesker, der på den ene eller anden måde havde tilknytning til stævnet. Mere end 400 sejlere deltog i stævnet, over 100 frivillige var med til at løfte opgaven, og hundredevide af, forældre, søskende og trænere brugte en weekend på deres passion for sejlsporten.  

Harboe Cup og TORM DM blev afviklet i det flotteste september vejr, man kan ønske sig. Både lørdag og søndag var der sol over Skælskør, og vindforholdene var perfekte med 3-6 m/sek. fra sydvest om lørdagen og 5-8 m/sek. fra sydøst om søndagen. 101 sejladser blev afviklet på de 5 baneområder, og med ganske få protester kunne præmierne uddeles midt på søndag eftermiddag.

Under stævnet fik både 29’er, Feva XL, Europe og Laser Radial afviklet junior og ungdoms DM, mens der blev kåret sjællandsmestre i næsten alle andre klasser. Skælskør Amatør-Sejlklub har igen vist, at de kan afvikle et af de største stævner i Danmark. Noget som kun kan lykkes ved et stort sammenhold i byen, klubben og med hjælp fra mange frivillige både fra klubben men også fra klubber omkring. Derudover har der været mange involverede sponsorer, der muliggør at lave så stort et stævne, hvor der lægges vægt på høj sportslig kvalitet i sejladserne og samtidig det sociale på land.

2-trinsraket for børn og unge sejlere

Kombinationen af en høj sportslig kvalitet i sejladserne og de sociale relationer, der bygges op ved at deltage i en serie af stævner, er en væsentlig del af aldersrelateret træning i sejlsport. Sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen fortæller:

"En national serie af stævner og DM for junior- og ungdomsklasserne er en 2-trins raket. Der er spredning i niveauet blandt sejlerne, og det gør, at serien er let at komme ind. Samtidig er det sportslige niveau så højt, at de dygtigste sejlere får mere mod på at tage skridtet og deltage i store internationale stævner. På sigt kan det pege ind i de olympiske discipliner.

For de 15-18 årige sejlere er det helt optimalt med en national stævne-serie. I hjemklubben og regionalt er det flere steder i landet sådan, at der er få sejlere i aldersgruppen. Til de nationale stævner og DM for ungdomsklasserne møder sejlerne i aldersgruppen hinanden, og det har en stor værdi i forhold til at blive i sejlsporten og at kunne udvikle sig".

Resultater:

Ungdoms/voksen-joller

Junior-joller

Laser 4.7
Laser Radial (TORM UDM)
Laser Standard

Optimist A
Optimist B
Optimist C
Europe (TORM UDM) Zoom8
Hobie Cat 16 SPI Tera Sport
29er (TORM UDM) Feva XL (TORM JDM)

Se galleri fra TORM DM herunder

(Foto: Ulrik Sams og Mogens Hansen)

Harboe Cup og TORM DM 2016