Dansk Sejlunion31. juli 2016 21:29 af Henrik Tang

Junior Nordisk Mesterskab - et internationalt familiestævne

Horsens Sejlklub leverede varen til Junior Nordisk Mesterskab d. 27.-30 juli med et flot arrangeret stævne med fair sejladser i alle klasser.

Et internationalt familiestævne

På trods af to dage uden vind blev Junior Nordisk Mesterskab for klasserne Optimist, Laser 4.7, Zoom8 og Europe en succes.

Horsens Sejlklub havde tænkt setupet igennem og leverede et stævne med det bedste fra to verdner: dels et stævne med internationalt sportsligt niveau; og dels et stævne, som satte familielivet i højsædet. Junior Nordisk Mesterskab kan betegnes som et ”internationalt familiestævne”: Der var indmarch og festivitas i stil med et VM, ligesom der ikke blev gået på kompromis med den sportslige del. Men omvendt var der også sejlads for søskende og muligheder for at hygge sig som familie i en afslappende atmosfære omkring de 235 deltagere fra Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Danmark.

Baneleder på Optimist-banen, Søren Badstue, roser Horsens Sejlklub for stævnet i sin helhed: ”Horsens Sejlklub gjorde et afsindigt godt stykke arbejde. Der var simpelthen styr på det hele vejen rundt. Der var for eksempel gjort meget ud af maden. Materiel til sejladserne og banepersonalet var der ikke en finger at sætte på. Klubben havde virkelig på alle måder gjort sig umage, og det satte sit præg på hele stævnet. Alle kunne mærke, at arrangøren virkelig ville stævnet og prioriterede at gøre noget ud af det. Det skal man ikke undervurdere værdien af – faktisk kan det være afgørende for, at de frivillige og sejlerne tager hjem med en god oplevelse og vil være med en anden gang. Opstod der det mindste undervejs, var der intet, der var umuligt, for alt blev løst med det samme. Det er et mind-set, der gør en kæmpe forskel for den sportslige afvikling, og som ikke mindst også gør, at sejlere og familier har haft en god oplevelse, selvom vinden drillede og udeblev to dage.

Fair sejladser i udfordrende forhold

På stævnets første dag blev der sejlet tre fair og gode sejladser i vanskelige forhold med springende vind og varierende vindstyrke. Torsdag og fredag udeblev vinden helt. Om fredagen var der planlagt holdsejlads for Optimist, og da kapsejladsledelsen sidst på eftermiddagen måtte skyde dagens sejladser af pga. manglende vind, blev der taget initiativ til en SUP-stafet, som blev gennemført af trænerne. Lørdag viste Horsens Fjord sig fra den gode side, hvor der blev sejlet 3 sejladser.

Resultater

Zoom8

Optimist – piger

Laser 4.7

Optimist – drenge

Europe

Video

Se Dansk Zoom8 Klubs video fra stævnet (Video: Anne Hopmann)

Junior Nordisk Mesterskab 2016